Kompjuter mi kvari kablovsku TV sliku

Član
Učlanjen(a)
20.06.2010
Poruka
24
Glupo pitanje ali da li josh nekome kompjuter kvari tv kablovsku sliku i ti bash samo FOX life? Chim ga iskljuchim slika je super kao i na ostalim kanalima? Chak im i napajanje nije na istoj fazi a nemaju nikakve elektronske veze / npr eksterni usb ili interni tv u kompu /

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Smetnje .....očigledno generise tvoj komp....odnosno njegova napojna jedinica.....
Moguće je da je unutar nje otkazao ( ili ga i nema ) VF mrežni filter.... Napojna jedinica ...ili ti Swiching Power Supply ....obicno radi u rasponu od 20-100kHz...ali pored osnovne frekvence generiše i gomilu harmonika na mnogo višim frekvencama. Verovatno neki od harmonika odgovara bandu Fox Tv-a.

Za početak proveri ( Glimericom ) dali imas neki " Lebdeći " napon na šasiji kompa.....ako glimerica imalo zasvetli " Nemas uzemljene " na kompu....yes3
Pošto se za električne instalacije mahom koristi " Nulovanje " pre nego bilo šta uradis proveri dali imaš zemlju ( drugu " 0 " ).....voltmetrom između " 0 " i zemlje.
Ako izmeris bilo kakav napon ..:roll:..ili.... zemja ( druga " 0 " ) nije spojena u štekeru iji u razvodnoj kutiji...yes3..Uzmi sa nekog drugog štekera gde je " OK "....yes3..

Ako je sve " OK "...:roll:...onda zameni " napojnu jedinicu "......yes3

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
859
meni blokira komp zbog extra tv istovremeno mi blokira i extra tv i komp

Natrag