Komp se uspori

Član
Učlanjen(a)
20.10.2009
Poruka
123
Komp je star 10 mjeseci. Win su 7-ca, 64 bita. Hard je WD green, 500 GB. Hard sam podelio na dve particije - C je 100 GB za win, D je ostatak. AV je Bitdefender total. Zadnja 2 meseca mi se događa sledeće: otvorim folder gdje je instalacija neke igre, a komp treba 2-3 minute da "očita" što je u folderu! Takva konfiguracija ne bi smela to raditi - toliko "razmišljati"! C particija uvek ima slobodno oko 50 GB! Koje je rešenje problema? Pomagajte!
:assassin::smile:

Član
Učlanjen(a)
07.08.2013
Poruka
282
Skini HW Monitor da vidis kakve su mu temperature, mozda je zaprljan, provjeri kako naleze metalni kuler na procesor...
Ako to ne pomaze reinstall windowsa.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Komp je star 10 mjeseci. Win su 7-ca, 64 bita. Hard je WD green, 500 GB. Hard sam podelio na dve particije - C je 100 GB za win, D je ostatak. AV je Bitdefender total. Zadnja 2 meseca mi se događa sledeće: otvorim folder gdje je instalacija neke igre, a komp treba 2-3 minute da "očita" što je u folderu! Takva konfiguracija ne bi smela to raditi - toliko "razmišljati"! C particija uvek ima slobodno oko 50 GB! Koje je rešenje problema? Pomagajte!
:assassin::smile:

Pa kao prvo WD Grennn su najsporiji diskovi od ostale dve varijante blue je srednja black najjaca!
Kao drugo bit defender je dobar antivirus ali hoce dosta da koci komp
trazi jaku masinu ja bih ti preporucio neku free varijantu antivirusa
Avast ili Aviru za prosecnog korisnika sasvim dovoljna osim ako ne posecujes
neke visoko rizicne sajtove!
Kao trece uzmi malo i procesljaj komp sa ccleanerom i revo uninstalerom junk opcijom u njemu!
Kao cetvrto proveri sta ti se sve ukljucuje sa winom znaci
ides na start pa u search kucas msconfig u tablici boot odcekiraj sve osim antivirusa i drajvera
posle ides aply i ok i uradis restart!
Kao peto i ono najbitnije defragmentuj sve particije nekoliko puta to ti je ono sto uglavnom utice na brzinu neredovna defregmentacija kao i ovo ostalo predhodno napisano!

:tease:

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Takodje na ovo prethodno proveri, ako koristis neki software za odrzavanje(npr. tuneup utilites) u power options da li je postavljeno i posle koliko da hdd ide u stand by mode, moze da se desi da se zbog toga desava.

Član
Učlanjen(a)
20.10.2009
Poruka
123
Pa kao prvo WD Grennn su najsporiji diskovi od ostale dve varijante blue je srednja black najjaca!
Kao drugo bit defender je dobar antivirus ali hoce dosta da koci komp
trazi jaku masinu ja bih ti preporucio neku free varijantu antivirusa
Avast ili Aviru za prosecnog korisnika sasvim dovoljna osim ako ne posecujes
neke visoko rizicne sajtove!
Kao trece uzmi malo i procesljaj komp sa ccleanerom i revo uninstalerom junk opcijom u njemu!
Kao cetvrto proveri sta ti se sve ukljucuje sa winom znaci
ides na start pa u search kucas msconfig u tablici boot odcekiraj sve osim antivirusa i drajvera
posle ides aply i ok i uradis restart!
Kao peto i ono najbitnije defragmentuj sve particije nekoliko puta to ti je ono sto uglavnom utice na brzinu neredovna defregmentacija kao i ovo ostalo predhodno napisano!

:tease:

Redovito koristim Ccleaner i Revo uninstaler, a sa Auslogc defragler-om bar jednom mesečno radim defragmentaciju! Win 7 se brzo diže i tu nije problem. Problem mi je jedino kada pokrenem instalaciju neke igre od 1 GB!. Tu se komp uspori i "razmišlja". RAM mi je 1600 MHz, možda bi trebala biti brža? Ne da mi se micati Bitdefender, dobar, legalan, a komp mi je "glavni" u kući i stalno spojen na net!

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.438
Proveri u task baru sta se jos pokrece od programa kada pokrenes igricu i poiskljucuj

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Redovito koristim Ccleaner i Revo uninstaler, a sa Auslogc defragler-om bar jednom mesečno radim defragmentaciju! Win 7 se brzo diže i tu nije problem. Problem mi je jedino kada pokrenem instalaciju neke igre od 1 GB!. Tu se komp uspori i "razmišlja". RAM mi je 1600 MHz, možda bi trebala biti brža? Ne da mi se micati Bitdefender, dobar, legalan, a komp mi je "glavni" u kući i stalno spojen na net!

Sto se instalacija tice neke idu malo brze neke malo sporije to zavisi od igre do igre!
Sto se ram memorije tice nikakvu razliku u brzini ne bi video izmedju 1333 ili 2400mhz
u realnom radu!Jedina razlika bi bila u bencmark testovima!

Natrag