Komp se sam pali!!!

Član
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poruka
10
Pozdrav!Otvaram novu temu,ista je ovakva omatorila i zakljucana je...
Dakle,problem je sledeci: Nakom instalacije win8 pro na ploci Asus P5Q PRO,komp nakon gasenja,po isteku nekoliko minuta (nema pravila,3-20min, nekad i 2-3 sata) se sam ukljuci,normalno digne sistem i sve funkcionise normalno...
Provereno:
-mogucnost da je greskom ukljucen restart namesto gasenja (nije)
-mehanicko ostecenje prekidaca za paljenje (nije)
-konektor tastera za paljenje (nije)
-napajanje (nije-isto se ponasao sa tri napajanja razlicitih proizvodjaca i snaga)
-virus? (pretpostavljam da nije,Avast Premier+MBAM+CC+jos ponesto nisu nasli nikakvu gamad)
- bios? (nista nije cackano,nije obnavljan niti su menjane postavke)
Resenje,ako ga tako mogu nazvati je gasenje napajanja na glavnom prekidacu,ali to nije - to...Ploca je preventivno ociscena,usisana,izduvana...Svi kontakti provereni i ocisceni...
Dalje nemam ideje sta uciniti...
Napominjem da komp radi apsolutno bez ikakvih problema,ne baguje,ne pada sistem,ne blokira,nema BSOD-a,ali iritira to sto moram non stop da ga iskljucujem.
Ima li ko ideje sta moze biti uzrok ovom problemu?Inace,sa win7 to se nije desavalo,pocelo nakon instalacije win8...

Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.254
Mora biti nešto do konfiguracije ja ga imam isto i sve šljaka ok jedino media centar zna malo z.. prestanene raditi onda ga pokreneš i radi nisam dokučio zašto.

Učlanjen(a)
02.01.2010
Poruka
133
mozda je problem i u el.instalaciju, mozda u toku dana imas niski napon pa kad dodje veci napon kopm se sam ukluci, moguce da i utikac pravi problem, probaj da ga uklucis na dr. utikac, ili odnesi komp. kod nekod druga na jedno 3-4 sata pa vidi kako ce se ponasati tamo. i slucajno da nemas mozda neki program tipa X-notifier koji te obavestava kada pristigne e-mail ili sl. pa to ti budi komp. od spavanja

Član
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poruka
10
Problem je sto komp nije u sleep rezimu,vec klasicno ugasen.Nema problema sa strujom ili utikacima,uticnicama ili niskim naponom mreze.Jedino sto sam primetio,na MB je bio instaliran Expres gejt (pristup internetu i kojecemu jos za 5-6 sekundi od ukljucenja racunara,sada je to izbrisano i prijavljuje gresku instalacije...Na proveri sa Microsoftovog sajta pre instalacijewin8 bilo mi je prijavljeno da isti ne moze biti instaliran zbog nekompatibilnosti firmvera na mom racunaru!Medjutim,instalacija je prosla glatko,sem sto se pojavio problem sa ovim samoukljucenjima...U medjuvremenu sam proverio i u biosu,sva podesavanja su ostala ista kao sto su i bila pre win8....
I dalje se trazi resenje...Inace vracam staru dobru sedmicu,sa kojom nisam imao niti jedan problem na tom PC od instalacije...Da dodam jos i ovo,win8 i avast su originali...Za dalje nije bitno...;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.08.2010
Poruka
6
probaj da ugasis mis (izvadis mis iz kucista) kada ga ugasis.....
nista ne gubis da probas, a mozda je to cuo sam da win8 ima takvih problema..........

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Moralo bi biti do podešavanja u BIOS-u. Mislim da je aktivirana opcija u 'Power managment' - 'AC recovery' (ili tako nešto, nisam siguran kako piše). Trebalo bi u BIOS-u isključiti i opciju 'buđenja preko mreže'. Mislim da piše nešto kao 'network wake on lan' ili slično. Neka od tih opcija je uključena.

Član
Učlanjen(a)
17.12.2010
Poruka
222
to se meni znalo desavati pa mi se tako u pola noci palio.tako sam skidao vecinu vecih igrica hahahah.ja sam morao oboriti sistem i staviti drugi i to je to.

Član
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poruka
10
Sada sam propratio sva desavanja,od samoukljucenja...Najpre se podigne win8,Tako stoji oko 1min,iskljuci monitor i onda disk se cuje kako non stop radi,a indikator (led) gotovo se ne gasi...To traje 15-ak minuta,onda se "smiri" i predje u rezim "spavanja"... Tom prilikom izbrise gotovo celu istoriju sta je prethodno radjeno na kompu,kao da je pokrenuto ciscenje u CClineru.nakon 3-4 sata,opet je odradio isto,podigao se sam iz rezima spavanja,odradeo svoje kao prethodni put i vratio se da spava...Gotovo sam siguran da je nesto lose podeseno,ali neznam sta,nisam dovoljno strucan :???:...Ima li jos koja ideja sta da pokusam,ne bih da se vracam na sedmicu smo zbog toga.I jos sam primetio da su mi plocice poruke i kontakti izbrisane,nema ih niti mogu da ih nadjem uz pomoc "lupe"...
Mada je mala verovatnoca,da li postoji mogucnost da neko "sa strane" vrslja po mom PC-u?Nema drugih PC u mrezi,adsl je u pitanju,wifi iskljucen...

Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Da se ne ponavljam, ja tipujem na podešavanja u BIOS-u (a možda i na podešavanja u samom sistemu), ali mi pada na pamet i da ta instalacija nije baš 'dobronamerna'. Odakle je ta instalacija, skinuta sa neta? Obzirom da velika većina nas upravo na taj način dolazi do instalacije operativnog sistema, moglo bi se planirati i nabavka i instalacija neke druge verzije istog OS-a.

Natrag