Komp koci pa razbija--mozel pomoc?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
Sve se vidi sa slika koja je kongiguracija i kakav je...znam da je slab i to mnogo al opet pitam imali bar malo leka i pomoci ili mora u kotejner..(nije moj batov razbija glavom svaki dan sto nece i kako nece sto toliko koci neko mu uvalio samo tako)..Ima neki kablovski internet videcete sliku dole koja je brzina mada ja mislim moguce da je i veca posto sam ja uslikao ovo preko wiewera...pa je mozda i veca ili to nema veze..pogledajte slike dole i zanima me da li moze pakovanje xp3 na ovu konfiguraciju i kako bi radilo..i dal postoje neka podesavanja ljudi moji za net..ili sta vec pa njemu mozzilu ne moze da otvori sigurno20do 25 sekundi ..malo je bolja situacija sa hromom za nekih 3-do 5 sekundi brze..isto tako otvara sporo kad udje na bilo koji link..ima nekih 7-8 programa u njemu i slobodnog prostora na c i d od 70 do 80 gb cini mi se ..strasno..NEMOGUCE KOLIKO KOCI..DA LI NEKO ZNA RESENJE NEKO...bez onoga ako moze ..ima ,ima novi komp i tako to..nek baci to u kotejner i tako to...ehhehe!!!Znam da treba da digne sistem i da bi to donekle pomoglo..nego ne zna covek..i ne moze do daljneg da nosi u servis da placa dizanje sistema i ciscenje ..nema se...MOLIM ZA POMOC AKO MOZE!!
---POZDRAV SVIMA---- Screenshot_9.jpg Screenshot_8.jpg Screenshot_7.jpg Screenshot_3.jpg

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.757
Komp je dosta star ali ako mislis da ti radi ok mozes da instaliras XP servis pack3 ali moraces da pojacas ram memoriju koliko god mozes i da koristis racunar samo za net, gledanje filmova i muziku.

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Хммм ништа се не може сазнати из приложених слик , али се слажем са ironacом меморије имаш изузетно мало , такође ХP надогради са SP3 , такође добро одржавај компијутер

Član
Učlanjen(a)
17.07.2012
Poruka
125
Koci li samo na internetu?Malo je taj ping veci nego sto treba,proveri na ping testu ili iz cmd komandom ,,tracert,, ili ,,ping,,adresu servera ili google.Problem kocenja na netu moze prouzrokovati i sam provajder losim pingom i kvalitetom signala.Redovno defragmentacija diska,cisti kes i kolacice,eventualno neke toolbarove ako ih ima,sve nepotrebne procese iskljuciti,to jest startup programe.realno je da na Sp2 ili Sp3 imas oko 20 procesa kada upalis komp.Preporuka koriscenje ccleanera i austlogicboost programa za odrzavanje.Sp3 je ok za tu konfiguraciju uz dodatak ram-a bar jos jedan od 512mb.Imam jos slabiju konfiguraciju tako da znam da sigurno moze to sve da bude u funkciji na netu.Sto manje addona i toolbarova,koriscenje starijih flash playera.Pozzzz

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.090
Probaj i neki laksi web browser, Firefox i chrome sada vuku dosta rama jos kada koriste flash znaju i procesor da nateraju da stuca. Nemoj instalirati previse addon-ova, moja preporuka samo adblock plus. Takodje mozda da probas sa panda cloud(nisam probao ali trebalo bi da radi i sa 64 mb ram) kao antivirus, svi moderni vuku previse resursa za tu konfiguraciju pa mozda i da ides na opciju bez antivirusa i povremeno skeniras sa recimo malwarebytes. Naravno poslusaj Dzigija za ovo prethodno, dodah ovo jer moze da se desi da je komp preopterecen pa da to izaziva los odziv.

Natrag