Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Nauka je utvrdila da je čoveku za ispravno i zdravo funkcionisanje potreban san od 21-01h jer se SAMO TAD u mozgu može lučiti seratonin sam od sebe... i da je u tom terminu svakom čoveku potrebno da bude ako ne već u usnulom stanju ono makar u stanju potpune opuštenosti...
Tesla je spavao samo 4 sata svakodnevno i tvrdio da je to idealna mera.
Lično - kada nisam u ''-'' fazi (a to je retko), ta 4 h mi zvuče savim ok.
Takođe se super osećam kad spavam 5 ili 7 sati.
Ako se probudim posle 6. sati - moram da dospavam makar još 3 sata, a ako prebacim 8 sati dešava se da mogu da spavam i 23 sata (sa kratkim prekidima za odlaske do wc-a) a pogotovu ako sam u depresiji - mislim da bih mogla i da se ne budim...
Da rezimiram - uglavnom spavam 5 ili 7 sati ali je problem što ne spavam noću...
Naviknuta sam da budem budna tokom noći i vrlo teško povremeno uspem da se vrlo privremeno prebacim na ''normalan'' raspored...
Kada rano uveče zaspim i rano izutra ustanem - zaista se osećam sjajno - ali - ne uspevam da ostanem dosledna tom bioritmu...
Ali, primetila sam da mi mozak zaista kvalitetnije rezonuje kada spavam kraće i kada sam nešto duže budna - sad - kako i zašto to :vorred::dntknw:
Prosečno oko 5,a pošto se neispavanost ,bukvalno,akumulira,obično "padnem" u 12-časovni san svaki drugi,treći mesec.Ako ne moram da obraćam pažnju na budilnik,antifoni (specijalni pampuri) u ušima i 5 sati kvalitetnog sna su sasvim O.K.
Volim da spavam baš dugo. Možda zato što sporo spavam. :blum3:
Teško mi pada da ustanem kada sam jurtarnja smena u školi. To su muke.
Najmanja doza sna mi je 8 sati, a najveća 12.