Koliko je seks lekovit???

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Redovno vođenje ljubavi jača imunitet, poboljšava prokrvljenost vitalnih organa i sprečava nastanak depresije. Evo još nekoliko razloga zbog kojih pod hitno treba da se bacite na seks.

2153_sex-sex-sex-dreamstime_9586737_hf.jpg


1. Žene koje imaju seksualne odnose barem jednom nedeljno imaju pravilne i redovne menstruacione cikluse. Istraživanje je pokazalo da žene s redovnim seksualnim odnosima imaju viši novi estrogena od onih čiji su odnosi ređi ili ih uopšte nema.

2. Tokom seksa se gube i kalorije. Naučnici procenjuju da se tokom ljubavne igre gubi najmanje 30 kalorija po minutu.

3. Seks učvršćuje mišiće karlice koji su veoma važni za uspravan položaj tela, ravna leđa i stomak.

4. Seks olakšava menstruacione tegobe. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 1.000 žena pokazalo je da žene koje redovno uživaju u seksualnim odnosima nemaju menstruacione bolove. To se dešava zbog toga što stezanje materice tokom orgazma smanjuje napetost mišića.

5. Seks ublažava i stres. Ljudi koji su zadovoljni svojim seksualnim životom nisu depresivni, anksiozni, nasilni i neprijateljski raspoloženi.

6. Leči glavobolju. Žene koje pate od migrene posle seksa se osećaju bolje jer bolovi nestaju.

7. Čuva i srce i krvne sudove. Osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom manje oboljevaju od karcinoma, autoimunih bolesti i infekcija, bolova u leđima, hemoroida, povišenog krvnog pritiska, astme, ekcema, gojaznosti, nesanice…


Izvor:Žena
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Potpuno se slazem sa gore navedenim textom..sex jeste lekovit..:)
Sto ga cesce upraznjavam manje tegoba imam..zato mene glava nikad ne boli...:)
 
Natrag
Top