Koliko imaš godina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
20. 03. 2010 Press

Koliko imaš godina


Imati četrdeset i neku za prosečnu ženu nekad je značilo da ima kratku kosu, nosi široku jaknu i bori se s kilogramima. Danas više nikakva pravila ne važe - razvoj kozmetičke industrije promenio je sve

godine-1.jpg


Ući u petu deceniju života nekada je podrazumevalo da žena nosi široku odeću, ima naslage oko stomaka i sto odsto je posvećena suprugu i deci. Koliko god to zastrašujuće zvučalo, uglavnom je zaista i bilo tako. Srećom, danas je takvo poimanje iza nas, posebno pošto su „Očajne domaćice" u seriji pokazale da lude frizure, uske farmerke i kratke jaknice više nisu rezervisane za njihove ćerke tinejdžerke.

godine-2.jpg


I, dok biti 45-godišnja majka troje dece ne zvuči kao neka zavidna pozicija, kada tu majku vidimo uz fotografije ćerki tinejdžerki, jasno je da te godine više ne znače starost, tromost, prepuštenost.

godine-3.jpg


Tajna leži u celokupnoj promeni životnog stila. Sredovečne žene žele da ostanu mlade, izgledaju mlado i razmišljaju tako. Okupljaju prijatelje na „Fejsbuku", „Tviteru" i prate sajber kulturu. Zajedno sa svojim ćerkama tinejdžerkama čitaju modne časopise, prate i usvajaju trendove. Ako uđete pre podne u „Zaru" i „Mango", dok su 15-godišnjakinje u školi, u garderobama ćete pronaći njihove mame.

godine-4.jpg


Veća briga za zdravlje i zdrave navike uopšte, takođe su jedan od bitnih faktora ovog napretka. Dovoljno sna, vežbanje, pravilna ishrana, takođe su bitni za ostanak u formi.

godine-5.jpg


Primera kako izvrsno izgledaju žene u četrdesetim oko nas ima na pretek - manekenke Sindi Kraford i Eli Mekfirson, Džulija Roberts, Liz Harli, Demi Mur, Dženifer Aniston, Nikol Kidman, Karla Bruni i Hale Beri. Sve su prešle četrdesetu, sve su zadržale mladalački izgled i lica i tela. Rejčel Vajs, Kajli Minog i Rene Zelveger takođe su u četrdesetim, a izgledaju deset godina mlađe. I starije dame, poput Džejn Sejmur i Tvigi, a spomenimo i Sofiju Loren kojoj je 75, izgledaju odlično za svoje godine.

godine-6.jpg


Botoks i punjenja za bore, pilinzi i još kojekakvi tretmani lepote, više ili manje agresivni, postali su uobičajeni. Ovde ćemo izuzeti plastične operacije.

godine-7.jpg


- Četrdesete su samo mali korak - rekao je ugledni dermatolog Nik Loe iz Londona.
- Ako mi žena dođe u tridesetim i primenjuje moje savete o nezi kože, sigurno će takav izgled zadržati do svojih pedesetih.
Savet će uključiti i neinvazivne i nehirurške tretmane, lasere, uređaje sa radio-frekvencijama, kao i botoks, naravno, uz dnevne kreme koje štite od sunca i noćne reparativne kreme.

Bliska budućnostKozmetički tretmani biće sve brži, delotvorniji, trajniji, bezopasniji. Kreme za lice postaće još „naprednije". Biće jače i precizno prilagođene zahtevima kože svake žene. „Meni" nehirurških tretmana takođe će se proširiti dolaskom novih tehnologija. Biće sve više delotvornih tretmana koji imaju trajnije dejstvo, koji će skratiti vreme oporavka i eliminisati strah od neželjenih nuspojava.
Štaviše, biće moguće popiti tabletu koja će sedu kosu vratiti u prirodnu boju, poručili su nedavno iz „Loreala".

 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Koliko para, toliko muzike. Sumnjam da ce kreme i ostali preparati biti bezopasniji. Bas suprotno. Citav hirurski zahvat ce spakovati u kakvu kutijicu za kremu koja obecava 10 god manje. Naravno, glavnu ulogu igra naziv firme a ostalo je macka u dzaku.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Glavnu ulogu, bar što se mene tiče, igra genetika.
A između ostalog, i ti i ja Julo smo primeri da što manje svih tih mazalica - to bolji ten. :)
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Ma ove gore su sve plasticne. Nasli su reklamu za dobru kozmetiku, sve ne guraj se. Da im nije plasticara, bile bi zguzvane. Naravno da je genetika. Kazem firma igra glavnu ulogu, cim je Loreal, mora da je dobro ili Dior ili sta ja znam...a sta sve ima unutra, ko te pita.
 
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Glavnu ulogu, bar što se mene tiče, igra genetika.
A između ostalog, i ti i ja Julo smo primeri da što manje svih tih mazalica - to bolji ten.


Biću "skromna" i pridružiću vam se u priči o lepom tenusmile3 .

Slažem se sa mišljenjem, manje kozmetike = bolji ten, takođe, i sa tim da ima važnu ulogu genetika i naročito stav žene prema životu. Sve je ipak u glavi. Kako mislimo tako se i osećamo.

Ne treba preterivati i “glumiti” mladost i tinejdžerke. To ume da bude jako neukusno, ružno čak!

Vidiš na ulici MAČKU, a kada se okrene lice, vrat i ruke uvele...
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
E da! Nije mi samo jasno, kako je postupak podmladjivanja toliko komplikovan, da se vrat ne moze korigovati. Ja ovde vidjam svakodnevno zene, koje tako izgledaju. Lice svo blista a kad bacis pogled na vrat...ups! Dekolte, takodje.
 
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
E da! Nije mi samo jasno, kako je postupak podmladjivanja toliko komplikovan, da se vrat ne moze korigovati. Ja ovde vidjam svakodnevno zene, koje tako izgledaju. Lice svo blista a kad bacis pogled na vrat...ups! Dekolte, takodje.


Jedina "mesta" koja su ipak i za plastiku nedodirljiva su vrat i ruke. Do duše, vrat se može malo korigovati, ali mislim da je posle intervencije situacija samo još gora.

Meni je recimo jako simpatično kad se filmeske dive fotografišu blistavog tena kao što kažeš sa rukom blizu lica :)... Ni photoshop to ne može da ublaži..wacko2.

(Nikol Kidmen na gornnjoj slici...Ono lice, sa onom šakom... c)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
Izgleda da im i celulit uklanja photoshop hehe

Seron Stoun, Kim Katral, Dzenifer Lav Hjuit, J.Lo, Misa Barton

035500717sb6.th.jpg
036000717lu7.th.jpg
036100717ii3.th.jpg
036300717cm0.th.jpg
036500717mb8.th.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.306
A gde ljubomorna kad idu iz krajnosti u krajnost. Gledaj ove mrsavice ili ove velike guzice :D
 
Natrag
Top