Kolekcija Viceva

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Pita učiteljica Ivicu:
- “Ivice, kako s jednim metkom ubiti tri vrapca na grani?”
On kaže:
- “To je nemoguće, jer čim jednog upucam, druga dva će pobjeći.”
Učiteljica će na to:
- “Pa dobro nije baš tako, al’ sviđa mi se kako razmišljaš.”
- “A mogu li sad ja vas nešto pitati?”, kaže Ivica učiteljici.
- “Naravno, samo pitaj.”
- “Idu tri učiteljice ulicom, prva gricka sladoled, druga ga oblizuje, a treća ga licka. Koja od njih tri je udana?”
- “Pa valjda ona što ga licka.”
- “E nije, nego ona koja nosi prsten, ali sviđa mi se kako razmišljate.”

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Došao Ivica kući i pita ga tata kako je bilo u školi. Ivica kaže da je dobio jedan iz matematike, tjelesnog, hrvatskog i vjeronauka. Tata se ljuti i pita Ivicu da zašto, te on počne objašnjavati.
Ivica:
- “Tjelesni. Prvo je profesor tražio da stojimo na jednoj nozi, pa da onda dignemo drugu.”
Tata:
- “Pa na kom ćeš kurcu onda stajati!?”
Ivica:
- “To sam i ja rekao.”
Ivica:
- “Hrvatski. Profa je htjela da svatko kaže jednu rečenicu. Prvo se javio Marko i rekao da Janica voli Matea, a onda se javio Filip i rekao da Janica voli Pericu.”
Tata:
- “Pa ta Janica je kurva!”
Ivica:
- “To sam i ja rekao.”
Ivica:
- “Matiš. Profa me pitala kolko je 2+3 i ja sam rekao 5, a onda je pitala kolko je 3+2.”
Tata:
- “Pa to je isti kurac!”
Ivica:
- “Isto to sam i ja rekao.”
Ivica:
- “Vjerić. Profesor je govorio da Isus živi svugdje i ja sam ga pitao da li živi u podrumu našeg susjeda, a on je odgovorio da.”
Tata:
- “Je kurac, pa naš susjed nema podrum!”
Ivica:
- “To sam i ja rekao.”

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
‘Učiteljice, Ivica me gađa stolicom!’ ‘Pa gađaj i ti njega!’ ‘Ne mogu, moja je
rijetka!’

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
I? Kako si se osjećao zadnji dan u školi?, pita majka Ivicu.
- Kao general! Stojim u stavu mirno i promatram svoje jedinice, odgovori Ivica.

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Kaže zeko zmiji:
”Oprosti što sam te neki dan zezao što nemaš noge.”
Na to će zmija:
”Ma pusti, bilo pa prošlo”.
Na to će zeko:
”E svaka ti čast! Evo ruka!”

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Što je crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, crno, pa bijelo, pa crno?
Pingvin pada niz stepenice.

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Žena ulazi u kuhinju i zatiče muža kako stoji sa muholovkom u ruci i zvjerka po kuhinji.
‘Šta to radis?’ upita ga.
‘Lovim muhe’ odgovara joj.
‘Je li? Jesi li ubio koju?’ opet ona zapita.
‘Da, tri mužjaka i dvije ženke,’ odgovori joj.
Žena iznervirana zapita. ‘A kako razlikujes muške od ženskih muha?’
On joj odgovara, ‘Tri su bile na limenci od piva, a dvije na telefonu.

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Šeta lisica šumom i čuje zeca kako iz rupe zapomaže:
- Upomoć, upomoć… spasite me…
Lija kao dobra prija gurne rep u rupu, zec se uhvati i spasi se. Zahvali se zeko liji i obeća da će joj vratiti uslugu. Nije prošlo dugo vremena, kad zeko šeta šumom i začuje liju kako zapomaže iz rupe:
- Spasi me zeko, spasi, dužan si mi zeko da li se sječaš?
Dođe zeko brzo do rupe gurne rep u rupu, kad ono rep kratak. Zeko bez razmišljanja potrči do svoje Lade Nive, iz prtljažnika vadi sajlu, kopča na vitlo, spušta sajlu u rupu i vadi liju.
Poruka vica je: Nije bitno koliki ti je, bitno je da imaš auto!

LEGEND
Učlanjen(a)
15.10.2009
Poruka
8.508
Šeće ateist šumom. I divi se:
- Kakva divna stabla!
- Kakve snažne rijeke!
- Kakve prekrasne životinje!
Dok tako šeće uz rijeku, začuje šuškanje u grmlju iza sebe. Okrene se i ugleda grizlija od 3m kako ga napada. Potrči najbrže što može puteljkom. Pogleda preko ramena, medvjed mu se sve više približava. Ponovno pogleda preko ramena, a medvjed još bliže. Spotakne se i padne.
Počne se pridizati i ugleda medvjeda kako se nadvio nad njega i podiže desnu šapu da ga svlada. U tom trenu ateist procvili:
- O, moj Bože!
Vrijeme se zaustavi. Medvjed zastane na mjestu. šuma umukne. Obasja ga snažna svjetlost, a s nebesa se začuje glas:
- Negiraš moje postojanje svih ovih godina, učiš druge da ne postojim, a stvaranje života pripisuješ kozmičkoj slučajnosti. Očekuješ li da ti pomognem iz ove nevolje? Trebam li te smatrati vjernikom?
Ateist pogleda ravno u svjetlost.
- Bilo bi licemjerno odjednom od Tebe tražiti da me tretiraš kao kršćanina, no možda bi mogao medvjeda učiniti vjernikom?
- Dobro. – reče glas.
Svjetlo se ugasi. Šumom ožive glasovi. A medvjed spusti svoju desnu šapu, sklopi obje zajedno, pogne glavu i kaže:
- Gospodine, blagoslovi ove darove koje ću primiti…

Natrag