Član
Učlanjen(a)
21.02.2010
Poruka
23
Sir kolač sa kivijem

Sir kolač sa kivijem

torta-kivi-a.jpg

Sastojci:
150 g maslaca ili margarina
2 žumanjka
250 g brašna
75 g šećera u prahu
1 kasika ruma
1 vanilin šećer
nekoliko zrnaca soli
-
300 g pirea od slatkog sira [bez soli]
70 g šećera
malo naribane narančine kore
4 kasike kisele pavlake
-
200 g kivija

Priprema:
Od maslaca, brašna, šećera u prahu, žumanjka, ruma, vanilin šećer i soli brzo zamesiti testo. Pokriti ga i neka odmori na hladnom mestu pola sata. Tada izvaljati zeljeni oblik.
Pladanj za pečenje obložiti papirom za pečenje, stavite testo na njega, koji bi trebao biti na rubovima nekoliko cm udaljen od ivica, proboden po nekoliko puta s viljuskom, i pecite u prethodno ugrejanoj rerni oko 20 minuta na 180 ° C.
U međuvremenu napravite punjenje: Mix ricotta sir sa šećerom, naranče narendana i kisela pavlaka. Izrucite fil na ohladjen kolac i naseckajte kivi preko_Ohladite.

1-59.gif

Učlanjen(a)
28.08.2009
Poruka
198
Kolači sa kivijem

:screen:

2zz484h.jpg

:info:

Potrebni sastojci:

3 jajeta
2 kašike tople vode
120 gr prah šećera
1 kesica vanil šećer
100 gr brašna
1 kašikica praška za pecivo
rendana kora od 1 limuna
3 kašike margarina
malo marmelade
par komada kivija
po potrebi šlag, žele

Priprema jela:

Dobro umutiti 3 jajeta sa dve kašike tople vode, a zatim dodati 120 gr šećera u prahu, kesicu vanil šećera, pa produžiti sa mućenjem dok smesa ne postane vazdušasta. Zatim dodati 100 gr brašna, pomešano sa jednom kašikicom praška za pecivo, rendanu koru od limuna i 3 kašike rastopljenog i ohlađenog margarina.Peći u podmazan i brašnom posut duguljasti pleh( ja sam u pleh za srneća leđa), na srednjoj temperaturi oko 30 min(u zavisnosti kako vam radi rerna). Kada se ohladi narezati kolač na kriške debljine 2 cm.
Svaku krišku(parče kolača) sa jedne strane tanko premazati marmeladom(po želji-ja sam od kajsija), pa obložiti kriškama kivija(po tri četvrtine).Ovako pripremljene kolače preliti sa prelivom za torte( pripremiti po uputstvu na kesici).Kolače ukrasiti ružicama od šlaga i malo seckanog želea ili kandiranim voćem.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Brzi kolač sa kivijem

Brzi kolač sa kivijem

Za osoba: 800 g brašna, 200 g šećera, 2 dl mleka, 30 g maslaca, 3 belanca, 3 kivija, limun, kesica C suvog kvasca i kesica želatina.

Brašno pomešajte sa šećerom, dodajte malo po malo maslaca, mleko, limunov sok, struganu limunovu koru, C kvasac i mešajte. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca sa malo soli, pa ga pažljivo pomešajte sa pripremljenom masom. Dobijenu smesu preručite u podmazan i pobrašnjavljen okrugli pleh, prečnika 22 cm. Pecite 35 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ugasite rernu i ostavite da kolač odstoju u njoj još 5 minuta. U međuvremenu očistite kivi i isecite ga na tanke kriške. Izvadite kolač iz rerne, izručite ga na poslužavnik, sačekajte da se sasvim ohladi, pa ga premažite želatinom koji ste pripremili po uputstvu. Kolač ukrasite kriškama kivija i servirajte.

Natrag