Koka-kola zatvara fabriku vode

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Koka-kola zatvara fabriku vode





Zagreb -- Koka-kola HBC Hrvatska zatvorit će punionicu vode u Gotalovcu, gde se puni voda marke Bistra, piše T portal.Kako piše T portal biće preduzete i druge aktivnosti u sklopu programa prestrojavanja kako bi se povećala konkurentnost i očuvala stabilnost poslovanja.


stefan_coke460.jpg



"Zbog nepovoljnoga stanja na tržištu, proizvodnja vode u Hrvatskoj za Koka-kolu HBC Hrvatska postala je neodrživa. Nakon provedenih analiza kompanija je procenila kako nema ekonomskog opravdanja za zadržavanje punionice vode u Gotalovcu.

Iskorišćenos te punionice je trenutno svega 20 odsto. Stoga će punionica u Gotalovcu prestati s radom 31. avgusta iduće godine
", saopštili su u Koka-koli HBC Hrvatska.

Iako će kompanija i dalje ostati prisutna na tržištu vode u Hrvatskoj, naglašavaju da se u narednome razdoblju odlučila snažnije posvetiti svojoj osnovnoj delatnosti: proizvodnji i prodaji pića.

"U skladu sa tim, proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prevozom robe od 31. marta iduće godine većim delom prepušta se specijaliziranim kompanijama kojima je to glavna delatnost", najavljuju u Koka-Koli HBC Hrvatska i napominju da su slični postupci izdvajanja skladišnih poslova i poslova međuskladišnog prevoza već obavljeni u drugim međunarodnim tvrtkama.

Usled programa prestrojavanja, bez posla će ostati 79 radnika.



Izvor:
B92.net

 
Natrag
Top