Koju valutu kupiti?

Član
Učlanjen(a)
10.02.2010
Poruka
11
u vreme pandemije po vama u koju valutu treba investirati tj koji ce da jača i koji će da slabi . molim misljenja !
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Vidim popularne su kriptovaute. Možeš od kuće da trguješ njima. Ukucaš bitcoinkupovinaprodaja platiš neku proviziju i pratiš trendove kupuješ i prodaješ i zaradiš. Malo rizično, ali ako imaš višak para i vremena što da ne. MOžeš se uključiti u rudarenje, ali za to je potrebna oprema, ne znam da li u ova vremena mogu da se nabavi.
 
Član
Učlanjen(a)
10.02.2010
Poruka
11
Nisam mislio na kriptovalute nego na prave valute - dolar, jen , eur koji će da najbolje da kotira u pandemiji ?
 
Učlanjen(a)
10.02.2014
Poruka
228
Jučerašnja vest je bila da će sledeće godine dolar puknuti. Teško nama ako se stvarno to desi. Ko ima neku zalihu para najbolje da se obezbedi. Deo u evre, deo u nekretnine, deo u kriptovalute. Ukoliko se kupuje bitkoin evo nekoliko saveta:

Najpoznatija i definitivno najtraženija kriptovaluta je bitcoin (bitkoin). Upravo iz tog razloga su se tokom vremena unapređivale različite opcije kako da kupovina bitcoina bude brža, jednostavnija i dostupna svima.

Da je ovaj tekst pisan pre par godina verovatno bi objašnjenje procesa kupovine bilo teže jer je ceo sistem bio daleko komplikovaniji. Danas je sve toliko pojednostavljeno da čak on-line iz svog doma možete kupiti ovu kriptovalutu, za dinare i tako započeti svoj put trgovine virtuelnim novcem. Kako do prvih jedinica BTC? Objašnjenje sledi...


Bitkoin vredi oko 8.300 eura, da li nam treba „džak para“ da bi bili vlasnici?

Ono što mnogi ne znaju kada je reč o ovoj najvrednijoj kriptovaluti je da je ona sačinjena od manjih vrednosti ( kao što je 1rsd sačinjen od 100 para), a najniža vrednost joj je 0.000 000 01 BTC koja se zove Satoshi. Ostale vrednosti i njihove nazive možete pogledati ovde .

Ljude privlači kupovina bitcoina jer je:

  • Najpoznatija valuta koja postoji 10 godina
  • Pored svih fluktuacija ona je daleko najvrednija i samo jedna jedinica donosi veliki profit
  • Bitcoin je i najšire sredstvo plaćanja i sa njim se mogu plaćati hoteli, avionske karte, vaučeri za putovanja...

Ovo su samo neki od razloga zašto je BTC valuta toliko tražena, a kroz manje apoene je dostupna svima.


Koje su opcije za kupovinu bitkoina?

Neke varijante u našoj zemlji postoje duže poput menjačnica, a neke su novije opcije kao što su bankomati za bitcoin ili berze za trgovinu u dinarima. Koje opcije sve postoje, šta nude?

  • Menjačnice za kupoprodaju kriptovaluta

Menjačnice su porednici u kupovini bitcoina i za svoje usluge dobijaju proviziju. Ovakva kupovina zahteva da ostavite lične podatke, a vrlo često i vezu sa računom u banci. Menjačnica će za određeni iznos novca prema dnevnom kursu odrediti koliko možete kupiti jedinica BTC. Ako ste zadovoljni sa ponudom, menjačnica skida novac sa bankovnog računa i kreće u proceduru kupovine. Za par sati postajete vlasnici.

  • Kupovina peer to peer

Postoje sajtovi koji organizuju direktan sastanak licem u lice između osobe koja prodaje i koja kupuje bitkoin. Sa sobom obe strane moraju poneti novčanik za bitkoin (bitcoin wallet) tako da isprate ceo proces razmene, da ne dođe do nekih malverzacija.

  • ATM za bitcoin

Skeniranjem koda vaše adrese otvaraju vam se opcije za proces kupovine. Ubacite gotov novac u bankomat i kriptovaluta se prebacuje na skeniranu adresu. Ovo je vrlo jednostavan način kupovine, a u svakom većem mestu dostupan je neki od ovih bankomata.

  • Berza za kupovinu bitcoina u dinarima

Xcalibra je prva berza koja je dozvolila kupovinu bitkoina za dinare. Da bi pristupili berzi morate se registrovati, ostaviti lične podatke i slikati ili pasoš ili vozačku dozvolu ili ličnu kartu. Da bi završili verifikaciju morate ili sami da odete u predstavništvo berze sa ličnom kartom ili da vam poštom pošalju KOD koji primate tek pošto pokažete ličnu kartu. Tek tada je nalog otvoren i dozvoljeno je da započetne trgovinu prenosom sredstva iz banke .

  • Web sajtovi za trgovinu kriptovalutama

Ovo su web sajtovi koji su ovlašćeni za trgovanje kriptovalutama. Na ovaj način možete otvoriti bitkoin novčanik ili uneti podatke o postojećem kripto-novčaniku. Za ovu uslugu web sajtovi naplaćuju proviziju koja varira od ponude i tražnje. Može se trgovati uplatama sa dinarskog, deviznog računa, transferom novca putem paypala western union-a...kako god klijentima odgovara. Tranasakcija obavljena ovim putem se brzo realizuje, podaci su zaštićeni i to je razlog zašto je ovo jedna od popularnijih metoda trgovine.


Još nekoliko saveta za bezbednu kupovinu...

Bez obzira o kojim iznosima je reč, ceo proces shvatite ozbiljno. Pažljivo birajte vrstu bitkoin novčanika i posrednika u trgovini. Zašto je to sve bitno?

Verujemo da oni koji su kupili prve jedinice BTC nisu ni slutili kakve će vrednosti dostići ova valuta. Bitkoin novčanik je jedina veza sa vašim sredstvima bitkoina. Gubitak ili oštećenje će dovesti do nemogućnosti prijavljivanja na vaš nalog i samim tim trajnog gubitka jedinica.

Birajte posrednika u trgovini i prema tome koliko godina posluje, na kakvoj platformi se zasniva poslovanje, koliku proviziju uzimaju, koje podatke traže za realizaciju posla. Najbolje je birati one koji posluju direktno sa dinarima jer tako ne gubite na kursnoj razlici.

Ako ste tekst pažljivo čitali i odlučili ste se za opciju putem koje ćete kupiti bitkoin – čestitamo, ulazite u svet virtuelnih valuta gde se mogu zaraditi ali i izgubiti veliki iznosi. Zato je dobar savet da ne ulažete ogromne sume već da postepeno povećavate broj jedinica bitkoina u svom vlasništvu. Investiranje u kriptovalute je dobar način plasiranja viška sredstava a zarada može biti mnogo veća nego kod klasičnih investicionih fondova. Sa svim ovim na umu imaćete manje iznenađenja tokom učestvovanja na bitcoin tržištu.
Tekst je preuzet sa sajta https://www.bitcoinkupovinaprodaja.rs
 
Natrag
Top