Koju graficku kartu da kupim ?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Imam jedan problemcic, ne znam koju graficku kartu da kupim a da mogu da igram GTA IV i Euro Truck Simulator 1 ili 2 sve jedno ?
Imam sledecu konfiguraciju :

CPU - DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)
Maticna - MSI - G41 P26 - (mislim da je ta)
RAM - 3GB DDR3 1333MHz - (planiram da ubacim dve od po 4GB da imam 8GB)
HDD 1TB (to je nebitno)

E sad ja sam mislio da kupim MSI GeForce GT 630 4GB GDDR3.
ITsvet.com :. MSI GeForce GT 630 4GB GDDR3 N630GT-MD4GD3 - Grafička karta - cena cene cenovnik cenovnici

Medjutim da li ce to moj procesor moci da gura ? Pa ako neko zna da mi pomogne da li ovu ili neku drugu kupiti molio bih da mi pomogne.
Ili da ja lepo spremim 400e (nzm kako :) ) i kupim drugi komp :D

Hvala.​

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Imam jedan problemcic, ne znam koju graficku kartu da kupim a da mogu da igram GTA IV i Euro Truck Simulator 1 ili 2 sve jedno ?
Imam sledecu konfiguraciju :

CPU - DualCore Intel Celeron E3400, 2600 MHz (13 x 200)
Maticna - MSI - G41 P26 - (mislim da je ta)
RAM - 3GB DDR3 1333MHz - (planiram da ubacim dve od po 4GB da imam 8GB)
HDD 1TB (to je nebitno)

E sad ja sam mislio da kupim MSI GeForce GT 630 4GB GDDR3.
ITsvet.com :. MSI GeForce GT 630 4GB GDDR3 N630GT-MD4GD3 - Grafička karta - cena cene cenovnik cenovnici

Medjutim da li ce to moj procesor moci da gura ? Pa ako neko zna da mi pomogne da li ovu ili neku drugu kupiti molio bih da mi pomogne.
Ili da ja lepo spremim 400e (nzm kako :) ) i kupim drugi komp :D

Hvala.

Dosta je to staro po meni upgrade se ne isplati jer za taj novac se moze kupiti bolja masina
A i nisi naveo najbitniju stavku koje ti je napajanje!
Pogledaj ovde!
Nisi naveo za sta bi ti sluzio komp!

Kod:
http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-Nov-AMD-A8-5600K-4core-ATI-7560D-6833428-oglas.htm?filter_id=33349074

A ovde vec imas par sklopljenih konfiguracija!

Kod:
http://serbianforum.org/pitanja-i-odgovori/410484-dhsndhdhdhdhdhdh-ndhnndhdhndh.html

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Dosta je to staro po meni upgrade se ne isplati jer za taj novac se moze kupiti bolja masina
A i nisi naveo najbitniju stavku koje ti je napajanje!
Pogledaj ovde!
Nisi naveo za sta bi ti sluzio komp!

Kod:
http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-Nov-AMD-A8-5600K-4core-ATI-7560D-6833428-oglas.htm?filter_id=33349074

A ovde vec imas par sklopljenih konfiguracija!

Kod:
http://serbianforum.org/pitanja-i-odgovori/410484-dhsndhdhdhdhdhdh-ndhnndhdhndh.html

Npajanje mi je 600W, mada sam ovih dana malo mozgo i odlucio da sam skolpim konfiguraciju (kupim iz delova)... reciimo procesor Intel i5, 8GB rama mozda malo jace napajanje i na to da dodam neku graficku da moze da vozi novije igrice a da nije skupa. :)

Hvala puno na odgovoru :)

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Npajanje mi je 600W, mada sam ovih dana malo mozgo i odlucio da sam skolpim konfiguraciju (kupim iz delova)... reciimo procesor Intel i5, 8GB rama mozda malo jace napajanje i na to da dodam neku graficku da moze da vozi novije igrice a da nije skupa. :)

Hvala puno na odgovoru :)

Napajanje je sasvim dovoljno da gura bilo koju single karticu jedino treba obratiti paznju koliko
ampera to napajanje ima na 12v grani i pri kupovini graficke gledati koliko ta graficka trazi
ampera na grani!
Ako planiras neki sli ili crossfire onda bi ti trebalo i jace napajanje!
Koju platformu bi isao sandy ili ivy bridge?

Nisam bas upucen u intel konfiguracije tako da cu to prepustiti nekom iskusnijem forumasu da ti odradi!
Zbrljali su ga totalno sa tim cipsetovima!
Ono na sta sam ja najvise obracao paznju pri sklapanju svoje konfiguracije je
Maticna ploca da je nadogradiva raspon cena za srednji segment
bih gledao oko 130 do 150e!Pa onda sve ovo ostalo proc grafa ram memorija!
Toliko od mene nadam se da sam ti pomogao bar malo!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Napajanje je sasvim dovoljno da gura bilo koju single karticu jedino treba obratiti paznju koliko
ampera to napajanje ima na 12v grani i pri kupovini graficke gledati koliko ta graficka trazi
ampera na grani!
Ako planiras neki sli ili crossfire onda bi ti trebalo i jace napajanje!
Koju platformu bi isao sandy ili ivy bridge?

Nisam bas upucen u intel konfiguracije tako da cu to prepustiti nekom iskusnijem forumasu da ti odradi!
Zbrljali su ga totalno sa tim cipsetovima!
Ono na sta sam ja najvise obracao paznju pri sklapanju svoje konfiguracije je
Maticna ploca da je nadogradiva raspon cena za srednji segment
bih gledao oko 130 do 150e!Pa onda sve ovo ostalo proc grafa ram memorija!
Toliko od mene nadam se da sam ti pomogao bar malo!

Au to nisam znao, e bas ti hvala sad kada sam odlucio da cu da sklopim konfiguraciju iz delova taman znam na sta treba da obratim paznju. Hvala puno komsija :D

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Komso ti bi bio fenomenalan prodavac,covek dodje sa pitanjem o grafickoj a ti mu uvalis ceo kompjuter :),
Milose za te pare bolje uzmi ovu graficku:
Kod:
[URL="http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-6670-1gb-gddr5-11192-14-10g/comp_comp_vga/130/2789"]ITsvet.com :. Sapphire Radeon HD 6670 1GB GDDR5 11192-14-10G - Grafička karta - cena cene cenovnik cenovnici[/URL]
Mnogo bolja od te sto si izabrao a cena skoro ista...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Komso ti bi bio fenomenalan prodavac,covek dodje sa pitanjem o grafickoj a ti mu uvalis ceo kompjuter :),
Milose za te pare bolje uzmi ovu graficku:
Kod:
[URL="http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-6670-1gb-gddr5-11192-14-10g/comp_comp_vga/130/2789"]ITsvet.com :. Sapphire Radeon HD 6670 1GB GDDR5 11192-14-10G - Grafička karta - cena cene cenovnik cenovnici[/URL]
Mnogo bolja od te sto si izabrao a cena skoro ista...

Bavio sam se nekad trgovinom(ali ne kompijutera)!
;)

Ali moras se sloziti samnom da to jeste staro tako da za kratko vreme opet ce ulagati u novu
konfiguraciju bez obzira koliko nadogradjivao ovu!!

Član
Učlanjen(a)
07.10.2011
Poruka
164
Jeste starija konfiguracuja ali ako trenutno covek ne moze da izdvoji vise para da bi uzeo nov komp (a s obzirom sta igra i ne mora :)) ovo mu je sasvim opravdano ulaganje a graficka nije losa pa moze kasnije da je iskoristi i u novoj konfiguraciji kada skupi novca za noviju masinu...

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
57
Hvala obojici na odgovorima svaki odgovor i misljenje mi puno znaci. S obzirom da sam komp kupio 2011 u avgustu i treba ga menjati komplet jer polako ulazi u trecu godinu kako ga imam, tako da cu sklopiti konfiguraciju sam - iz delova, kupim lepo prvo kuciste, pa plocu, cpu i tako dalje cak mogu da iskoristim moje napajanje, HDD i DVD RW iz ovog racunara, a za ostale delove ce mi trebati oko 35.000 sto i nije mnogo ako u roku od 2 meseca kupim dobar komp :D

I poslusam obojicu :D
Hvala jos jednom.

Natrag