Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Koji Ultra HD TV kupiti?

  • Začetnik teme radja71
  • Datum pokretanja
radja71

radja71

Član
Za mog druga, hoće da kupi novi UHD televizor, pa da se ne zaleti na neki loš ili neki koji ne podržava baš sve UHD formate filmova.

MOlim vas da se ukljuce u izbor oni koji imaju iskustva sa strucne strane.
modeli

opcija A http://www.lg.com/rs/televizori/lg-49UF695V-ultra-hd-tv

opcija B http://www.lg.com/rs/televizori/lg-49UF640V-ultra-hd-televizor

opcija C http://www.lg.com/rs/televizori/lg-49UF671V-ultra-hd-tv

kada otvorite stranice dolje imate opciju specifikacije gdje mozete vidjeti detaljno sta posjeduju.

takodje preporucujem i opciju uporedjivanja koja vam stoji isto opcije za mjesto prodaje tik ispod slike modela pa strikirajte sva ti i uporedjujte.

Smart tv opcija mi ne znaci previse, vise obratite paznju na ostale sitnice.

Hvala unaprijed svima
 
F

Fanuc

Naisao sam pre na sajt "why not HDTV", gde su rekli da nema potrebe za HDTV-om, osim ako soba nije toliko velika da TV gledate sa velike daljine pa vam treba ekran od 80 ili vise inca dijagonale, jer bi se sa tolikim ekraniom kod standardnog TV-a videli pikseli. U prodavnicama moguce imate opticku varku sa dva TV-a jednim pored drugog, obicnim i HDTV koje gledate sa male udaljenosti, a i pitanje kakav signal im je doveden. Moguce je da su obicnom doveli nizu rezoluciju, a HDTV-u visoku. Kada se udaljite koliko cete biti udaljeni realno kod kuce, razlika nestaje. Dalje, pitanje je da li cete kod kuce imati stalno ili bar
uglavnom HDTV ili nikad, bar u skorijoj buducnosti? Nekada su tako kod HiFi uredjaja navodili da pojacavac ima 0.01% izoblicenja a ljudsko uvo ne moze da prepozna izoblicenja manja od 3%.
Zeleh da skrenem paznju na neki drugi tehnicki aspekt, bez namere da namecem svoj stav. Ko kako hoce i moze.
Ja imam SONY LED TV od 55 inca u sobi od 6 metara i ne nedostaje mi HDTV. Da ponovo kupujem TV radije bih uzeo OLED umesto LED ekrana, a ne HDTV umesto standardne rezolucije.
 
radja71

radja71

Član
Imaš li ti neki HD kanal na tom tvom TVu?
Jesi li ikada gledao HD kanal na nekom TVu?
Mislim na neki strani kanal sa oko 9-10Mbita, a ne sa na primjer Totala, gdje je protok oko 3-4Mbita.

Ja imam sat risiver i rijetko gledam neki SD kanal, jer posle HD slike, ne mogu da se vraćam na lošu sliku sa SD kanala.

Poslato sa Huawei P8 lite
 
F

Fanuc

Nemam nikakve kanale, ne placam kabl. Sve sto gledam je skinuto sa neta ili live streaming preko Smart TV boxa.
Kao sto rekoh, ko sta voli. Imao sam prilike da uporedim u prodavnici istu sliku, iste rezolucije, na dva TV-a iste dijagonale, samo jedan LED a drugi OLED. Cini mi se, kao ti sto ne mozes sa HD da se vratis na SD, tako ja nebih mogao sa OLEDa da se vratim na LED. OLED ima mnogo bolju dinamiku slike, kontrast, osvetljenje, boje,
 
F

Fanuc

Sad sam u dilemi da li sam pogresio sto sam uopste spomenuo drugi kriterijum pri izboru, kada je u naslovu jasno postavljeno pitanje koji od hdtv uzeti. Da je pitanje bilo opstije, u stilu sta mogu biti kriterijumi o izboru modela onda bi ovo moje javljanje imalo vise smisla. Svakako mi je zelja da sva diskusija na tehnickom forumu ostane u sferi tehnike, a bez isticanja licnog ukusa, pa bih ovime zavrsio javljanje na ovu temu.
Bilo bi interesantno da znamo koji od ona tri modela je izabran i zasto bas taj a ne neki od preostala dva?
 
Top