UREDNIK
- Učlanjen(a)
- 26.09.2010
- Poruka
- 1.000
Koji si instalirao?Znasli jos neki linux koji ne trazi PAE a da je manje zahtjevniji .
Probaj ili onaj Ubuntu sa miniISO diska ili Mint od onih verzija sa XFCE okruženjem...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Koji si instalirao?Znasli jos neki linux koji ne trazi PAE a da je manje zahtjevniji .
Da linuxi manje resursa trose od windows sistema, medjutim trebalo bi da uzmes u obzir da si instalirao verziju koja je stara manje od godinu dana, i naravno da je ne treba porediti po koriscenju resursa sa windows xp sistemom koji je star 13+ godina, vec samo sa window 7 i 8. Medjutim opseg razlicitih distribucija linux je prevelik tako da se moze naci dosta razlicitih koje imaju novije kernele a po iskoriscenosti resursa su veom nezahtevne. Pokusaj sa Bodhi linux ili Puppy linux(ubuntu based, iz razloga sto si pocetnik pa ces lakse naci pomoc). Linux distribucije takodje napreduju vremenom i prate trendove i prohteve korisnika, pa vremenom i oni su zahtevniji. Takodje mozes probati i neku lubuntu verziju, preporuka 12.04.Greskom sam prvo instalirao Linux Mint Debian a zatim onaj sto si mi ti reko ali obadva mi sporo rade brzi mi je win xp a citao sam na mnogo mjesta da linux-i trose manje resursa i da brze rade . pronasao sam dosta raznih linux distribucija za slabije racunare ali ne mogu pronaci da li je za njih potreban PAE .