Koji je nabolji OS??

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.135
Ukinuta Java podrška za Windows XP
Kompanija ''Oracle'' vrlo tiho je prestala sa podrškom za nedavno penzionisani Windows XP.

Portal ZDNet je objavio vijest da je "Oracle" ugasio podršku za Javu, ali se napominje da će korisnici koji imaju instaliranu verziju 7 i dalje moći da je koriste.

Verzija 8 i sve buduće neće moći da se legalno instaliraju na Windows XP kompjutere i druge uređaje ili čak i ako se instalacija i izvrši "Oracle" neće garantovati za pravilan rad Java endžina, za koji već postoje dokazi da u nekim segmentima nije kompatibilan sa Windowsom XP, javlja Mondo.

Prema zvaničnom Java sajtu i stranici za podršku, "Oracle" više neće obezbjeđivati tehničku podršku niti nove nadogradnje za korisnike Windows XP sistema, osim u domenu sigurnosti. To se poklapa sa odlukom "Microsofta", koji je Windows XP penzionisao 8. aprila ove godine.

Prema informacijama sa sajta ZDNet, koji je dobio i zvaničnu potvrdu od kompanije "Oracle" da se Java više neće podržavati na zastarjelom Windowsu, izvjesno je da sljedeća velika nadogradnja Jave, koja stiže 15. jula, neće biti na raspolaganju Windows XP korisnicima.

Prema podacima koji su objavljeni uz ovu vijest, preko 80 odsto korisnika Windowsa XP istovremeno koristi i Javu.
 
Član
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poruka
23
Ovo se meni pokazalo najboljim.
Imam dual boot Windowsa 7 i Linu Mint 16, Mint koristim svakodnevno za surfanje po youtube,facebook,online novine i sl,i prezadovoljan,brzo se pali,stabilan,nadogradnje uradim kada meni odgovara,ne koči ga antivirus,uglavnom za svakodnevnu upotrebu bajka ukoliko niste gamer ili poslovni korisnik. Za sve ostalo ako se ukaže potreba podignem windows,pogotovo za neke specifične programe koje je teško pokrenuti u linuxu.
Najbolji windows? Uz neke sitne dodatke win 8.1 jer se na win 7 počelo lijepiti sve i svašta,iako je to vrlo dobar OS, ali postaje preranjiv
 
Član
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poruka
243
Ubuntu i Windows xp...radi za sada sjajno i jedno i drugo, punokrvni intel na 2,4 Ghz, 1,5 rama, grafika neka 9250se, i neki ata hdd valjda 80gb
 
Učlanjen(a)
20.03.2014
Poruka
112
Instalirao sam Windows 8.1 na pc koj je imao XP, i sada bolje radi definitivno. Samo Metro interfejs me nervira drugu je ok.
 
Član
Učlanjen(a)
01.02.2013
Poruka
105
Dragi moj prijatelju postavio si vrlo tesko pitanje.To je isto kao da pitas koja je zena najljepsa.A svaka je lijepa na svoj nacin korisna I sarmantna a ipak ako je nepostujes I nepravilno rukujes sa njom moze da ti izazove jake glavobolje.Tako je sa operatvnim sistemom bilo kojim.Mora da se pazi I postuju njegovi zakoni I norme I svaki je dobar I koristan.
 
Natrag
Top