Koja je razlika između vođenja ljubavi i seksa?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.982
Koja je razlika između vođenja ljubavi i seksa?

Neki ljudi tvrde da nema razlike između seksa i vođenja ljubavi. Istina, fizički obe "radnje" su iste. Ali samo ako ne računamo na emocije, strast i stanje uma ljubavnika...

news_4672.jpg

Predstavljamo vam pet razlika između vođenja ljubavi i seksa. Sigurni smo da ćete se setiti još!

Prvi put
Prvi put kada vodite ljubav sa svojim partnerom, to je obično veoma poseban trenutak. Često je sve isplanirano unapred, posebno u novim vezama. Postoji senzualna predigra i vaša tela se uklapaju savršeno.

Ako ste prvi put sa novim partnerom, a imate samo seks, to može biti spontano. Vaš partner ne mora da bude vaš dečko, čak ni osoba koja vam se dopada, a odluka da se ide do kraja je često hormonski (hvala, piće!) impuls. Prvi seks može biti aljkav i nezgodan, jer pokušavate da pronađete dobru pozu. Posle je sve rečeno i učinjeno, mada osećate kao da nešto nedostaje.

Alko test
Sigurno ste čuli za seks u pijanom stanju, ali nikada niste čuli za pijano vođenje ljubavi. Ako iko ima iskustva sa ovakvom urbanom legendom, voleli bismo da čujemo o tome.

Okruženje
Ukoliko želite da se sparite na krevetu okruženom svećama, prekrivenim laticama ruža, verovatno ćete voditi ljubav. Ako to radite na zadnjem sedištu automobila, u liftu, ulazu zgrade ili nekom drugom kompaktnom prostoru koji, pored rizika od trudnoće i polno prenosivih bolesti može imati i pravne posledice, to je seks.

Gde ćete da vodite ljubav je odluka koja se nalazi u "sivoj zoni". Vođenje ljubavi na plaži ili u šumi može da zvuči kao bajkoviti scenario ali prljavština, pesak i neudobna i rapava kora stabla lako uništi romansu.

Muzika
Da li zaista želite da vodite ljubav uz neku repersku pesmu u kojoj vas umetnik uverava kako odlično radite to što radite i kako bi vas svaki dan ...? Muzika za vođenje ljubavi je opuštena, erotična, seksi, ponekad glasna ali uvek melodična, sa odličnim ritmom ali nikad i vulgarna.

Reakcija posle
Vođenje ljubavi podrazumeva uzajamne orgazme, zagrljaj i maženje. U retkim prilikama može da se desi da vodite ljubav sa nekim bez obaveze, a to može da se pretvori u doručak, još nekoliko krugova, možda i novu vezu.

Puki seks u vezi znači da se vaš partner posle obavljene dužnosti samo prevrne na stomak, promrmlja "To je bilo sjajno" i zaspi, uprkos činjenici da vi niste bili ni blizu. Ako ste sami, odlazite kući u štiklicama koje su izgledale tako zavodljivo sinoć, a tako kičasto na prvom jutarnjem svetlu.

Izvor: S media
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Da, seks može biti dobar, može biti i odličan, ali nikada fantastičan, kao što je fantastično vođenje ljubavi sa nekim koga voliš.

Pogled i riječ, dodir i hormon koji struji i pali, varljivo opija i mami, dovedu dvoje slučajnih, neplaniranih, do koitusa koji počesto eksplodira sakupljenom energijom. Priča sa štiklicama je zanimljiva i to je stvarno tako. Hormoni su smireni, energija potrošena, jutro je preteško za oboje. On se osjeća kao da je uhvaćen na pišanju u tuđem ulazu, ona počinje da se pita o smislu svog života i treba da se suoči sa vlastitim odrazom u ogledalu."Ćao" i "Vidimo se", izgovoreno radi reda, uz osjećaj nelagode jer su oboje svjesni da lažu.

Kod dvoje koji se vole i pogled i riječ i dodir se uzajamno doživljavaju malo drugačije, dublje i potpunije. Kada vode ljubav oko njih je aura koja ih štiti, sami su na svijetu, dovoljni jedno drugom. Njihovi hormoni eksplodiraju orgazmom u svim duginim bojama... i "vatromet i zemljotres". Pošto su obavijeni aurom jakih neđusobnih emocija energija koju oslobode vođenjem ljubavi se ne rasprši ni u vremenu ni u prostoru nego ostaje u auri i vrati im se konvertovana u osjećanje još veće ljubavi, međusobnog pripadanja i ispunjenosti. Zato su im jutra punija i štiklice izgledaju isto zavodljivo kao sinoć... mada to njima i nije potrebno.
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Koja je razlika između požude i ljubavi?

Koja je razlika između požude i ljubavi?

Mozak u fazi požude funkcioniše kao da je na drogama: ne vidimo stvarnu osobu, nego ono što se nadamo da bi ta osoba mogla da bude. Ljubav ne isključuje požudu, ali traži vreme i ne sme da se temelji na projekcijama. U knjizi "Vodič kroz intuitivno isceljenje" dr Julia Orloff jasno ocrtava granicu između ljubavi i požude i daje savete kako da prepoznate svoja osećanja.​

zena.blic

17553_par-foto-shutterstock_51631945_if.jpg
Snažna seksualna privlačnost može pomutiti um i intuiciju najrazumnijih ljudi, jer je požuda stanje svesti programirano našem primarnom potrebom za prokreacijom​

Veliki izazov seksualne privlačnosti je da naučite da ostanete skoncentrisani i da pažljivo slušati šta vam intuicija govori o osobi sa kojom ste u vezi.
To nije lak zadatak: hormoni ulepšavaju svaku sliku, ali je neophodno da budte "kul" i donesete zdrave i ispravne odluke.
Zato ako stalno "čujete" unutrašnji glas da vam šapuće "opasnost", imate osećaj nelagode, umorni ste i neraspoloženi, osećate nešto destruktivno, ne dopada vam se kako vas tretira, ali se ne zamerate da je ne odbijete - nešto tu ne štima i svakako bi trebali da se preispitate. Odvojte malo vremena za sebe i racionalno oslušnite svoje biće.
- Unutrašnji glas prepoznaje dobro i opasno. U svojoj karijeri često sam razgovarala sa ženama žrtvama nasilja koje su priznale da su imale signale iz želuca kako je nešto loše s muškarcem koji je šarmantan, seksi i koji ih strašno privlači. Taj glas ih je upozoravao. Važno je da obratite pažnju na svoj instinkt ma koliko površina bila magnetski privlačna - kaže dr Julia Orloff.
Ona savetuje da je lepše da budete s nekim koga i vaš instinkt voli.
- Ne morate stalno da budete na oprezu opterećeni sumnjama. Da bismo bili srećni, naravno, moramo nekada i da rizikujemo, ali važno je uočiti i slušati suptilne znakove. Budite mudri i tražite vezu kakvu zaslužujete - zaključuje dr Orloff.

Znaci ljubavi
Želite da provodite kvalitetno zajedničko vreme
Kad razgovarate, zaboravite da sati prolaze
Želite da ta osob bude srećna
On vas motiviše da budete bolja osoba.
Želite da je upoznate sa prijateljima.


Znaci požude
Samo mislite na izgled i telo osobe sa kojom ste u vezi
Želite samo seks
Zanimaju vas fantazij i ne biste da raspravljate o osećanjima
Posle provedene noći ne želite maženje ili doručak – želite da odete
Ljubavnici, ali ne i prijatelji.
 
Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
razlika je bas u onoj reci ljubav.Jer voditi ljubav mozete samo sa osobom koju volite sa kojom delite najlepse emocije i bliskost a ne samo zelju za fizickim kontaktom i zadovoljenjem nagona.To je velicanstven trenutak kada se energige izmesaju a zatim i razmene i posle toga ostaje jos divnije osecanje ispunjenosti i bliskosti u kojoj nekada ni reci nisu potrebne samo zagrljaj i zelja da taj trenutak vecno potraje...
 
Učlanjen(a)
28.04.2011
Poruka
48
Ljubav je duše - iskrena potreba za biti voljen i voliti !!!
Seks je srce - samo terapija za zdravo telo u kojem je duša koja treba zdavo telo radi svog zdravlja !!!
 
Natrag
Top