Ko zaobiđe validator, sledi blokada kartice

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ko zaobiđe validator, sledi blokada kartice







Izvor:
Mondo.rs






Beograđani koji se voze gradskim prevozom će od srede morati da overavaju mesečnu personalizovanu "bus plus" karticu prilikom ulaska u vozila.


v232166p0.jpg



Ukoliko to ne učine, a u vozilo uđe kontrola, ona će na licu mesta blokirati karticu koju vlasnik neće moći da koristi dok je ne odblokira.

To će moći da učini na jednom od desetak mesta koja će biti određena narednih dana.

Oni koji uprkos gradskoj odluci o obaveznom poništavanju personalizovane karte to ipak ne učine kada uđu u autobus, tramvaj, trolejbus i “BG voz”, neće platiti kaznu od 1.500 dinara, kako je to najavljeno prethodnih dana.

Vlasnici nepersonalizovanih kartica, plastičnih ili papirnih, imaju obavezu takođe da overe kartu na validatoru kada ulaze u autobus.

Ako “zaborave” da je očitaju , kontrolori će im izreći kaznu u iznosu od 1.500 dinara koju mogu da plate odmah ili u roku od sedam dana. Posle tog perioda iznos kazne se udvostručuje i uvećava za sudske troškove.

U novi “Bus plus” sistem biće uključena sva vozila GSP-a, “Laste”, privatnih prevoznika i “BG voz”, koji će biti satelitski praćeni, piše “Politika.”

Na taj način precizno će se znati kada je vozilo krenulo sa početnog terminusa, gde se u svakom trenutku nalazi I koliko minuta se zadržalo na stanici.

Svi ovi podaci stizaće u operativno-kontrolni centar u Direkciji za javni prevoz koji se nalazi u Ulici 27. marta.
 
Natrag
Top