Ko je u pravu - gradonačelnik ili Parking servis?

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ko je u pravu - gradonačelnik ili Parking servis?
Niš -- Preduzeće "Parking servis" u Nišu ima 12 zaposlenih pravnika ali i pored toga stalno angažuje 8 kojima mesečno plaća paušal od 40.000 dinara i troškove suđenja.

Izvor: Beta
1321776617573ebb7386b71233744168_w640.jpg

Foto: Freeimages

To je izjavio na konferenciji za novinare gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a podatke o "Parking servisu" naveo kao klasičan primer samovolje direktora javnih gradskih preduzeća u Nišu.

On je istakao da će se takvom ponašanju direktora gradskih preduzeća i ustanova stati na put skorim izmenama Statuta grada i davanjem većih ovlašćenja Gradskom veću.

Prema Perišićevim rečima, izmenama Statuta imenovanje direktora gradskih preduzeća i ustanova preći će sa Skupštine grada na Gradsko veće.

"To je na neki način pravljenje paralele sa Vladom Srbije. Prenošenje ingerencija na Vladu omogućilo je da se brzo i efikasno deluje u slučaju neprofesionalnog i neefikasnog rada", istakao je Perišić.

U "Parking servisu" su negirali navode gradonačelnika i rekli da to preduzeće ima stalno zaposlena četiri pravnika, jednog stalno agnažovanog advokata i pet-šest povremeno angažovanih advokata.

"Na opštim i kadrovskim poslovima rade dva pravnika, a dvojica se bave poslovima prinudne naplate. Ostali zaposleni u pravnoj službi su sa srednjom školom i oni pripremaju podatke za prinudnu naplatu", ističu u "Parking servisu".

U tom preduzeću su, takođe, naveli da advokatu koji je stalno angažovan mesečni paušal iznosi 30.000 dinara, dok ostali advokati svoji usluge naplaćuju od dužnika.

"Parking servis" zapošljava 185 ljudi, a u njegovoj nadležnosti je 3.200 parking mesta.

Protiv vozača koji nisu platili parking, ta firma je u 2015. godini pokrenula nešto više od 4.800 tužbi.
 
Natrag
Top