Šta je novo?

Ko je u pravu - aktivista ili ustanove? Sredio stanicu i dobio prijavu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.327
Ko je u pravu - aktivista ili ustanove? Sredio stanicu i dobio prijavu
Blic
Protiv aktiviste Filipa Vukše i UG “Imamo plan” inspekcija je pokrenula postupak jer su samoinicijativno sredili dva stajališta gradskog prevoza.

509920_obnovljeno-stajaliste-filip-vuksa-foto-promo-2_ff.jpg

Filip Vukša: Samo smo hteli da pomognemo
Članovi udruženja obnovili su pre tri meseca dva stajališna stuba na okretnici u Ustaničkoj i dodali info mape o prevozu. Ali, pošto radove nisu prijavili Direkciji za javni prevoz, koja se stara o održavanju stubova i nalepnicama, ta služba ih je, na poziv građana, prijavila inspekciji.


- Nama se obratila Direkcija za javni prevoz zbog neovlašćenog korišćenja grba grada Beograda i neovlašćenog reklamiranja na stajališnim stubovima. Službe Direkcije su na terenu konstatovale da su bez njihovog znanja, potrebnih saglasnosti i tehničkih uslova ofarbani stubovi i na njih postavljen informacioni sadržaj - navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove.509923_bg-filip-vuksa_f.jpg

Stanica pre i posle sređivanja
Inspekcija vodi “ispitni postupak radi utvrđivanja činjenica“, a na razgovor je pozvan Filip Vukša kao zastupnik UG “Imamo plan“. Vukša nije očekivao da inspekcija pokrene postupak zbog akcije koju smatra pozitivnom i donacijom gradu.

- Nismo imali grube radove za koje bi nam trebale saglasnosti. Postojeće stubove smo ofarbali i za njih zašrafili mape. Želeli smo da pokažemo kako uz minimalna ulaganja stajalište može da izgleda uređeno i moderno. Nemam ništa protiv da nam daju da sa stuba išmirglamo farbu i skinemo mape, ako će Direkcija da ih ofarba i postavi ažurne i korisne informacije – objašnjava Vukša


Grb grada

Komentarišući prijavu, Filip Vukša kaže da inspekcija natpis i logo udruženja verovatno smatra reklamom, jer su izostavili da na istom panou naznače da je reč o donaciji. Ali, on negira da su neovlašćeno koristili grb grada.

- Grb je odštampan u istim dimenzijama i smešten na isti deo table gde je bio i pre. Strogo smo poštovali postojeća vizuelna rešenja. Nismo štampali grb na našem materijalu, samo smo ga obnovili - precizira Vukša.
 
Top