Ko je najbolji dribler Mondijala?

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.509
Lista top 5 očekivana, i ne, Arjen Roben nije na prvom mestu.
125782_600.jpeg

Čovek koji vodi u ovom kategoriji je Leo Mesi, on je naime u proseku 6.6 puta driblao na meču. Uglavnom se oslanjao na individualni kvalitet u situaciji kada su napadači bili bez učinka, iskreno to je najčešće bio slučaj u nokaut fazi, kada je Argentina u pitanju.

Aleksis Sančez je na drugom mestu, sam stil igre Čilea u mečevima protiv Holanđana, Brazilaca, Španaca, kada su pokušavali da brzinom napadača naude rivalu je otvorio priliku novom igraču Arsenala da pokušava da driblingom sebi stvori šansu protiv direktnih čuvara.

Dosta puta solo akcijama probao je i Di Marija koji je propustio polufinale i finale. "El Fideo" je imao oko 5 driblinga po meču.

U top 5 je i naravno Arjen Roben sa 4.9 driblinga. Često su se takvi završavali padom u kaznenom prostoru, ali je Holanđanin dao tri gola i imamo i asistenciju na ovom šampionatu.

I na kraju, među "odabranima" je i perjanica Južne Koreje Hueng Min Son. Ovaj fudbaler Leverkuzena je ubedljivo najtalentovaniji igrač "Taeguk ratnika", jasno da je lopta u ofanzivi uglavnom kod njega, imao je 4.5 driblinga po meču, ali Južna Koreja je dovela verovatno najslabiji tim na Mondijal u ovom veku, pa nije ni čudo što je Son uglavnom ostajao usamljen u kreativnosti.
logo-news.png
 
Natrag
Top