Ko je kriv za žrtve Kontrasta?

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ko je kriv za žrtve Kontrasta?Izvor:
B92.net
Novi Sad -- Pet meseci nakon požara u kojem je u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu stradalo šestoro mladih, njihovi roditelji i prijatelji okupili su se na mestu tragedije.


1359124148504459d6c9f1f038572397_368x240.jpgPaljenjem sveća odata je pošta stradalim, i poslata poruka da roditelji neće odustati dok odgovorni ne budu kažnjeni.

"Roditelji stradalih mladića i devojaka postavili su na samoj diskoteci veliki natpis kojim se pitaju ko je kriv i traže pravdu, odgovorne, kao i obeležavanje mesta tragedije", kaže Branko Miladinović, otac stradale Tamare.

Miladinović kaže da je prošlo pet meseci, a nijedan inspektor niti bilo ko od nadležnih nije pozvan na odgovornost.

"Mi tražimo da budu kažnjeni ne samo direktni krivci, već i svi oni koji su svojim nemarom i propustima u radu doveli do toga da naša deca poginu - priča", kaže Miladinović.

On kaže da na mestu nesreće još uvek stoje čaure od pirotehničkih sredstava i da je stoga malo verovatno da su požar izazvale neispravne instalacije.

Porodice su angažovale advokate i, kako kažu, sada čekaju podizanje optužnice i početak suđenja.

"Za nepunih pet godina u Novom Sadu je u požarima u lokalima stradalo 17 ljudi i hoćemo da stanemo na put tome, da sprečimo da se ikada ponovi. Zato sam i napisao predlog „Tamarinog zakona“ koji, između ostalog, obuhvata i izmenu Zakona o protivpožarnoj zaštiti", priča Branko Miladinović
.
 
Top