Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
Faki
Pise Bog Silni,ali ne i Bog Svemoguci..razlika je evidentna...onaj ko je silan nije svemoguc.To pripada samo Bogu Ocu.
Pise Otac Vecni..,Kao prvo dajuci svoj savrsen zivot kao otkup za nas,otkupivsi nas od greha,Isus nam je postao vecni otac.Kao drugo,on je asistirao svome Bogu ocu kad je stvaran Adam,a potom i Eva.
Pise Knez Mirni....da je on Bog Svemoguci,trebalo bi da bude i Bog mirni,a ne samo knez mirni?,zar ne?
Danilo 10:18-21
Ne zaboravi da su i Avramu dolazila tri andjela kao "sinovi covecji",jer su bili u ljudskom telu.
Kao drugo,taj u Danilu,andjeo,"sin covecji",jasno stavlja do znanja Danilu
[SUP]11[/SUP] I reče mi: Danilo, mili čoveče! Slušaj reči koje ću ti kazati, i stani pravo, jer sam sada poslan k tebi. I kad mi reče tu reč, ustah drhćući....(Ko ga je poslao)?
Nadalje taj andjeo je ipak bio slabasan...nije mogao da se odbrani od "persijskog cara" sve dok mu Mihailo ne dodje u pomoc.!!!
[SUP]13[/SUP] Ali knez carstva persijskog staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvih knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah onde kod careva persijskih.(Zar je tako bio slab taj sin covecji?).
Nadalje taj andjeo kaze za Mihaila da je knez ljudi
[SUP]21[/SUP] Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg.
Ali ,moram priznati ,volim kad ovako pricamo argumentovano,kad osetim da imas neke stecene stavove,kad razmenimo misljenje.
I sta cemo dalje?
Pozdrav
Rise upravo si priznao da pise Bog silni,Otac vecni,pa kome je Sin Bog silni,Otac vecni?vidis i ja mogu da okrenem sve u svoju korist ali znam da nije ni meni ni tebi to cilj,cilj je obostrana isina zar ne?
Zar svi andjeli ne pomazu Bogu?Bog silni nemoze biti slab! uloga arhandjela Mihaila je da pomaze Bogu u delima svojim to je Bog silni imao u vidu.Vidis :kome je vlast na ramenu, On ima svu vlast nad arhandjelima,andjelima uopste u nebeskoj jerarhiji,nad svim silama,gospotstvima itd.
U ostalom mi u pravoslavnoj crkvi takodje postujemo Mihaila kao arhandjela ali ne Kao Gospoda Isusa koji je Bog,dok se za Mihaila kaze koji je kao Bog,no nikako Bog silni,Otac vecni.To nigde nepise za Mihaila u Bibliji.
Pozdrav.
Poslednja izmena: