Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nebitno je u vom slučaju šta Jevreji priznaju a šta ne priznaju. Govorimo o apokrifima u Bibliji. I, naravno, ne da trebaš, nego moraš da uvažavaš ono što je hrišćanska crkva kanonizovala, ako si pravi hrišćanin, bez obzira kada je to uradila. A sve što je kanonizovano, ne može se smatrati apokrifnim, o tome govorim.Tvoje glediste u vezi kanona starog zaveta je upitno, jer su pisci novog zaveta pavle i drugi prihvatali i citirali samo stari zavet koji je u ono vreme a i danas sadrzao 39 knjiga. Nigde se u novom zavetu ne spominje knjiga makabejcima. Sad jel treba da verujem nekome ko je 4 vekova kasnije kanonizovao nesto, ili da prihvatim ono sto je tada bilo opsteprihvaceni kanon starog zaveta? A i danas je to opsteprihvaceno kod jevreja nista se nije promenilo.
Dalje ta knjiga sadrzi odrecene odlomke koji se suprotstavljaju ostalom pismu kod jevreja recimo:
Tobija 6,7-8 kaze "Mladic potom upita andjela: "Brate Azarja, cemu ce sluziti riblja jetra, srce i zuc?" A on odgovori: "Srce i jetra sluze kad koga muci demon ili zao duh: treba to pred takvim, bio muskarac ili zena, spaliti, i nikad ga zao duh vise nece muciti."
Ovo je neka vrsta egzorcizma...
Takodje sadrzi i neke istorijske netacnosti:
judita 1:1 kaze npr. da je Navuhodonosor bio kralj Asiraca iako istorija i ostatak Biblije kazu da je bio kralj drevnog Vavilona...
Ima toga dosta i zato jevreji ovu knjigu ne priznaju.
Nebitno je u vom slucaju sta Jevreji priznaju a sta ne priznaju. Govorimo o apokrifima u Bibliji. I, naravno, ne da trebas, nego moras da uvazavas ono sto je hriscanska crkva kanonizovala, ako si pravi hriscanin, bez obzira kada je to uradila. A sve sto je kanonizovano, ne moze se smatrati apokrifnim, o tome govorim.
Poznato mi je to. A sta ako su te knjige prihvatili samo zato da bi dokazali svoja verovanja? Adventisti recimo tvrde da nema zagrobnog zivota. A cini mi se da su jevreji bas zato i izbacili ove knjige, jer se u psalmima i pricama solomunovim kaze da nema zagrobnog zivota, to stvara kontradiktornost... Sad pokusaj to da uskladis?isabeleta je napisao(la):Hmm, ali ima jedan vazan dio u Knjizi o Makabejcima gdje se spominje molitva za pokojne koja ide u prilog katolicima i pravoslavcima koji takodjer mole za svoje pokojne, dok protestanti to odbacuju. Zatim ima nesto i o uskrsnucu.
Nemam dokaze za koje svet nije cuo a literalni dar mi je izamakao tako da nista od toga.
U parvu si, osim celokupne (dobro, mozda 99,99%) naucne zajednice, niko ne tvrdi da imamo zajednickog pretka.
molim te reci mu da mi se javi, evo zamoliga za mene , ja da se cujem sa bogom ja bi ga zamolio i tebi da se javi. ucini mi to molim te