Ko ima više nego za leba?

Učlanjen(a)
06.08.2010
Poruka
3
Šta je rekla Marija Antoaneta? Valjda znate, ali otkuda beli lebac kada preko crnog ne možemo više?Koliko ja znam moja baka "Bog da joj dušu prosti", mesila je kolače samo od belog brašna.Ako nekoga ima da mi odgovori, javite se!Ako nema ondak zdravo i neka Vam dani budu ugodni!Samo mala napomena: Beli lebac nije dobar za zdravlje, rekla moja baba Smiljka, rekla, nije porekla, umrla pre toga čina poricanja!
I šta reče onaj Tolstojevski: Nemož pojedinac bez naroda ili tako nešto. Ne čitam ti ja svašta, jer ne valja se svašta u sebe gurati...:)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
09.07.2010
Poruka
667
Šta je rekla Marija Antoaneta? Valjda znate, ali otkuda beli lebac kada preko crnog ne možemo više?Koliko ja znam moja baka "Bog da joj dušu prosti", mesila je kolače samo od belog brašna.Ako nekoga ima da mi odgovori, javite se!Ako nema ondak zdravo i neka Vam dani budu ugodni!Samo mala napomena: Beli lebac nije dobar za zdravlje, rekla moja baba Smiljka, rekla, nije porekla, umrla pre toga čina poricanja!
I šta reče onaj Tolstojevski: Nemož pojedinac bez naroda ili tako nešto. Ne čitam ti ja svašta, jer ne valja se svašta u sebe gurati...:)

Zdravo tebi cedomiruradovicu ,imenice mojega divnoga oca(tvorca mene mi ) koji nije porekao da se zove isto kao ti pre nego li je otisao na onaj svet ...a i sto bi poricao pitam se ja .:???:

Elem ,vrlo poucno i dubokoumno deluje tvoja tema kao da si glavom i bradom dosao direktno iz saveta mudraca .Eto ,ja na primer takodje u sebe se ne guram svasta vec samo jedno i to belo ,ne zato sto nemam uistinu vise nego za leba ,vec zato sto je to stvar principa ....:)

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Koliko se ja razumem crni lebac više ni ne postoji. U beli se ubacuje kakao, ili ko zna šta da dobije boju, pošto pekari moraju da prave i taj takozvani crni. Pa ti tako naivan jedeš crni lebac koji je u stvari beli hleb.

Natrag