Klub ispao, navijači zapalili grad

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Klub ispao, navijači zapalili grad
[/h] Izvor. B92 | AK

U trećem po veličini kolumbijskim gradu, Kaliju, policija je u nedelju veče imala dosta posla sa besnim navijačima.

3167511204eef4f05a4f4c764984661_orig.jpg

america.com.co
Lokalni fudbalski klub Amerika, trinaestostruki prvak svoje zemlje, izgubio je u baražu i ispao iz lige, prvi put u 84 godine trajanja.
Počelo je na stadionu gde je ekipa Patriotasa posle izvođenja jedanaesteraca obezbedila ulazak u prvu ligu, ali su se uskoro zapalili brojni kvartovi Kalija.
Najmanje šeszdeset osoba je uhapšeno, procenjuje se da je oštećeno više stotina automobila, a desetak najmaleroznijih je završilo u lokalnim bolnicama.


Amerika iz Kalija drugi je veliki latinoamerički klub koji je ove godine završio u drugoj ligi, prethodno se ista stvar, sa sličnim posledicama, dogodila argentinskom River Plejtu.

"Znali smo da će ovako da bude. U Argentini, kada je River ispao iz lige videli smo šta se dešavalo, povređeni ljudi, neredi, uništavanje stadiona. Ja se samo nadam da ovde neće dirati stadion, on pripada svima. Nadajmo se da neće biti gore od ovoga, vidite kako je krenulo...“

Specijalne snage policije našle su se na terenu neposredno po završetku meča ali su neki navijači ipak pokušali da se obračunaju sa igračima. Bilo je pokušaja i da se spolja provali u svlačionice.

Policija Kalija saopštila je i da je eksplozivnom napravom ručne izrade povređeno pet osoba.

Pored Amerike iz Kalija, jednog od dva kluba sa 13 titula prvaka, u drugoj ligi nema nijednog velikog kolumbijskog kluba, a da zlo po navijače Amerike bude veće gradski rival Deportivo u poslednjem kolu ligaškog dela izbegao je ispadanje u plej aut i borbu za opstanak...

 
Poslednja izmena od urednika:
Top