Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kinezi zainteresovani za autoput u RS

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Kinezi zainteresovani za autoput u RSIzvor:
Novosti.rs


BANJALUKA - Kineske kompanije zainteresovane su za izgradnju autoputa od Banjaluke preko Mliništa do Splita, rekao je predsednik Republike Srpske , Aleksandar Džombić.

"Tačno je da su zainteresovani. Tražili su dokumentaciju. U okviru odluke kineske Vlade žele da izdvoje značajna sredstva za infrastrukturne projekte u regionu i putem svojih banaka podrže izvođače radova", rekao je Džombić.

On je dodao da je za taj projekat zainteresovana i Hrvatska, napominjući da se radi o 90 kilometara autoputa u Republici Srpskoj, oko 20 kilometara u Federaciji Bosne i Hercegovine, te oko 20 kilometara do Splita, prenosi SEEbiz.

"Oni su jako zainteresovani da obezbede kredit po povoljnim uslovima, negde između tri i četiri odsto, kako bi ušli u poziciju da bi gradili taj put", objasnio je Džombić.

Kinezi su ranije potpisali ugovor za izgradnju autoputa Banja Luka - Doboj, ali nakon probijanja nekoliko rokova nijesu mogli da dostave traženu bankarsku garanciju na 400 miliona evra.

Nakon toga Evropska banka za obnovu i razvoj je ponudila kredit od 150 miliona evra za trasu od Prnjavora do Doboja, što je RS i prihvatila.
 
Top