Šta je novo?

KG: Đak šestak težak heroinski zavisnik

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.670
KG: Đak šestak težak heroinski zavisnik

U Osnovnoj školi "Milutin i Draginja Todorović" u Kragujevcu počeo je intenzivirani program za prevenciju bolesti zavisnosti, pošto je otkriveno da se jedan učenik šestog razreda te škole drogirao, rečeno je danas u školi.

280355_heroin1_f.jpg
Škola i roditelji uplašeni posle otkrića đaka narkomana

Prema prvim informacijama, dečak je bio u teškom zdravstvenom stanju kada je otkriveno da je konzumirao više vrsta narkotika među kojima i heroin.

Direktor škole Dragan Pavlović je rekao da je rukovodstvo škole obavešteno o tom slučaju od predstavnika Odeljenja za narkotike Policijske uprave u Kragujevcu.

"Bez obzira što se to nije desilo u školi i u školskom dvorištu, to nam je bio signal, da to možda nije jedini slučaj, ni u školi, ni u gradu, pa smo odlučili da pojačamo program aktivnosti na prevenciji bolesti zavisnosti", rekao je Pavlović.

U školi su organizovani hitni roditeljski sastanci, sednica Nastavničkog veća sa predavanjem predstavnika Policijske uprave iz Odeljenja za narkotike, a za učenike su organizovana predavanja o štetnosti psihoaktivnih supstanci.

Direktor je rekao da je učenik za koga se ustanovilo da je uzimao narkotike već bio u procesu ispisivanja iz škole i da će školovanje nastaviti u drugoj ustanovi.

Izvor: Beta
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2012
Poruka
1
NA sreću ispostavilo se da nije ništa od ovoga tačno i da supstanca koju su našli njegovi roditelji nije DROGA..tako da je sve nafilovano ...
Ali nije zgoreg da se rade radionice u svrhu preventive. To je trebalo i bez ovakvih naslova da se radi...
 
Član
Učlanjen(a)
11.03.2010
Poruka
34
Ja sam išla u tu školu, davnih dana i čak i tada su postojale povremene ni sa čim konkrenim povezane radionice o prevenciji. Na njih je išao samo onaj ko nije bio spreman da odgovara, i nekolicina klinaca koje su roditelji naterali. Za prevenciju narkomanije potrebno je mnogo, mnogo više od toga. I dosta sa pričom da od nečega mora da se počne, bilo bi lepo da se u nečemu pomerimo sa početka.
 
Top