Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kažnjeni policajci koji su spavajući čuvali Predsjedništvo BiH

P

PYC

Član
Kažnjeni policajci koji su spavajući čuvali Predsjedništvo BiHDnevnik - 04.03.2011 14:21
SARAJEVO– Disciplinska komisija Direkcije za kordinaciju policijskih agencija izreklo je kazne dvojici pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji su snimljeni kako spavaju na radnom mjestu osiguranja zgrade Predsjedništva BiH.
Kako se saznaje, dvojica nesavjesnih pripadnika SIPE primaće pet mjeseci platu umanjenu za 20 odsto.
Dvojicu pripadnika SIPA, koji su u novogodišnjoj noći dežurali u stražarskoj kućici ispred Predsjedništva BiH, snimili su nepoznati građani.
Policajci se nisu probudili ni kada ih je osvijetlio blic fotoaparata. Slike na kojima se mladići ismijavaju policajcima, koji trebaju osiguravati zgradu Predsjedništva BiH, objavljene su na jednom bh. internet portalu.
Slike uspavanih policajaca koji čuvaju Predsjedništvo BiH nisu prvi propust u osiguranju ove zgrade.
U oktobru 2006. godine pripadnici nevladine organizacije "Tuto kompleto" iz Kaknja izvršili su diverziju na zgradu Predsjedništva BiH na koju su bacali vrećice s bojom.
Cijeli događaj "bojenja" zgrade Predsjedništva snimile su kamere televizije BHT1 kojoj je ranije najavljen događaj.
Iako su četvorica aktivista organizacije "Tuto kompleto" bacala boju na glavni ulaz na koji ulaze i najviši svjetski državnici i visoke delegacije, pripadnicima SIPA trebalo je nekoliko minuta da shvate što se događa. Policajci SIPA su reagovali tek kada su čitava vrata bila obojena i onda su se fizički sukobili sa aktivistima iz Kaknja. Zbog ovog incidenta dvojici članova organizacije "Tuto kompleto" izrečene su zatvorske kazne, dok su se dvojica nagodila te su samo dobila uslovnu kaznu.
Pripadnici SIPA zbog ovog propusta u osiguranju zgrade Predsjedništva BiH nisu sankcionisani.
 
Top