Kazi mi ,kazi kako da te zovem

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
2
Zanima me,sta mislite o svadjama mame i tate kada se rodi beba oko njenog imena?Kako naci kompromis.Posaljite vase predloge imena za decaka i devojcicu.Moja sestra i zet ne govore vec mesec dana,jer ne mogu da izaberu ime za svog sina i cerku.U pitanju su blizanci.Hvala.

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Po meni to su gluposti kakve nema,svađati se oko imena deteta,jedini kompromis mogu naći njih dvoje a to je razgovorom a ne svađom,po meni trećeg nema.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.029
Pa stvarno gluposti... zar je to razlog da ne govore? Ali, izgleda da neko sa strane to treba da im kaze. A problem moraju da rese sami.

Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
434
Bojan i Bojana
Marko i Jelena
Ivan i Ivana
Marko i Marija
uff ima ih milion
Evo npr moja sestra je nazvala decu Jovan i Jovana

Glupo je svadjati se oko imena dece to je krajnje neozbiljno i detinjasto od ljudi koji su postali roditelji.
Ps zelim im sve najbolje nek su zivi i zdravi
Medeno blizanci i to jos bata i seka :)

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Najvažnije da su živi i zdravi,a imena evo i od mene nekoloko meni najdražih

Sanja
Bobana
Marko
Bratislav
Ana
Elena
Boban
Veljko..........

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.029
Ja nisam za isto ime u muskoj i zenskoj varijanti, kao sto me uvek iritira kad vidim blizance obucene u istu garderobu itd.
Teodora i Marko

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Zanima me,sta mislite o svadjama mame i tate kada se rodi beba oko njenog imena?Kako naci kompromis.Posaljite vase predloge imena za decaka i devojcicu.Moja sestra i zet ne govore vec mesec dana,jer ne mogu da izaberu ime za svog sina i cerku.U pitanju su blizanci.Hvala.
Po starom srpskom običaju kum je taj koji deci daje imena,to što smo mi izmenili taj običaj to je posebna priča.Ne kaže se džabe "Bog na nebu,kum na zemlji".Nažalost kum je u većini slučajeva samo figura i služi da bi se obavila neka ceremonija.Kako radimo tako nam i jeste,da je kum dao deci imena,tata i mama se ne bi svađali.

Učlanjen(a)
24.04.2010
Poruka
5.966
najbolji je kompromis da otac daje imena ako je beba muska i da majka daje ako je beba zenska - tako se uopste nece posvadjati

Član
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poruka
122
Moji roditelji su napravili kompromis tako sto je tata dao meni ime,a mama bratu...Po meni je to najbolji kompromis.
A sto se mojih predloga tice:
Matija-Iva
Luka-Jana
Lazar-Andrea
Dimitrije-Nikolina
Ognjen-Maja
Kosta-Isidora
:)
Nadam se da sam pomogla,a kada se oni dogovore obavesti nas sta su odlucili :D:D:D

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.029
Fierna, ovo je stara tema, dete je sigurno već odavno dobilo ime.

Natrag