Katolicizam i njegovi plodovi

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Adventisti sedmog dana a što kažete na ovaj video?

Misliš, ako adventistima pokažeš da im je netko demantirao "svetog Waltera Veighta", da će se 'opametiti'? Neće, samo će im se povećati mržnja prema Kristovoj katoličkoj crkvi. Kad bi im slučajno, hipotetski, potpuno razobličila ovog Waltera i pokazala im da ih on zapravo kompromitira, onda bi ti adventisti odgovorili kako je on, Walter Veight, jezuit. A onda je to njima obrambeni mehanizam za sve krivo i prljavo što im se iznese: infiltrirali se jezuiti u crkvu adventista sedmog dana.

Baš me interesira kako bi adventisti reagirali kada bi ih se suočilo s činjenicom da su "jezuiti rodili Williama Millera i Ellen White". Možda ovako: :smile::gl_sigh:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U nedemokratskim sistemima ova sloboda je ograničena. U Rimu i Vavilonu nisi imao ovo kao princip. Pa si tako zaboravio da hrišćani to pravo nisu imali. Demokratija to daje kao pricip.

Sve sam ovo imao, sve sto si naveo! Ja sam mogao slobodno da se okupljam i da praktikujem veru!

Hriscani su imali pravo da se okupljaju i praktikuju veru, isto kao i jevreji, osim kada je to usmereno protiv vlasti!

Znaci, navodis ekstremni primer, kada je vlast procenila da je nesto ugrozavajuce za sistem, a procena je bila pogresna.. Stradali su zbog izmisljotina, a ne zato sto sistem nije dozvoljavao slobodu veroispovesti!

Navedi mi nesto bolje!

Isabel je lepo videla da taj princip može biti narušen. Čim budu postojali uslovi koji ti budu davali to pravo a ne princip po sebi.

U demokratiji svaki princip moze biti narusen, jer je zakon izraz narodne volje, dok u drugim sistemima ne moze, jer su zakoni "nepromenljivi"!!!

Zapeo si za "verske slobode", a ja te pitam koji mi drugi primer sloboda mozes navesti i nisi mi naveo!

Znaci, demokratija ne donosi nikakve benefite!

Cak ni "verske slobode" nisu produkt demokratije, jer ih imamo i u drugim sistemima! Ni po cemu nisu bile manje zastupljene nego sto su danas u demokratiji. I danas kada drzava proceni da je neka verska praksa "destruktivna", vlast se bori protiv takve zajednice i uvodi restrikcije i zabrane!

Znaci, nemas ni "slobodu veroispovesti" u demokratiji, to je sve sarena laza!

Upravo ti svojim sadašnjim poimanjem stvari zapravo podržavaš takav jedan ograničeni koncept sloboda.

Ja podrzavam "nepromenljivi zakon", a ti podrzavas "promenljiv zakon" kao izraz narodne volje!

Ja ga podržavam kao princip

U demokratiji ne postoji princip nepromenljivog zakona, vec je sve podlozno promenama. Dakle, od raspolozenja naroda zavisi. U nedemokratskim sistemima od naroda ne zavisi nista! I to je ispravan prinicp, jer je ludost narodu dati pravo da menja zakone, a demokratija im je to dala! To uvodi anarhiju!

Samo je pitanje vremena kada ce se demokratija urusiti! I vec se srusila izopacenostima i legalizacijom raznih bolestina i kriminala...

Ajde sad, navedi mi ostala "prava i slobode" koja ja imam, a ne znam da ih imam u demokratiji?

Nemas nista!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Misliš, ako adventistima pokažeš da im je netko demantirao "svetog Waltera Veighta", da će se 'opametiti'? Neće, samo će im se povećati mržnja prema Kristovoj katoličkoj crkvi. Kad bi im slučajno, hipotetski, potpuno razobličila ovog Waltera i pokazala im da ih on zapravo kompromitira, onda bi ti adventisti odgovorili kako je on, Walter Veight, jezuit. A onda je to njima obrambeni mehanizam za sve krivo i prljavo što im se iznese: infiltrirali se jezuiti u crkvu adventista sedmog dana.

Baš me interesira kako bi adventisti reagirali kada bi ih se suočilo s činjenicom da su "jezuiti rodili Williama Millera i Ellen White". Možda ovako: :smile::gl_sigh:
Walter Veith bi mogao malo pogledati tih 10 Božjih zapovjedi, koje su sve to, on se nikada ne ispriča ako pogriješi, a ljudski je pogriješiti. Ne sviđa mi se kod njih što govore o 10 Božji zapovjedi ali samo vrijedi subota. I što pričate o ASD bolnicama koje dopuštaju abortus to je zaista najblaže rečeno bizarno za jednu vjersku zajednicu koja tvrdi da čuva 10 Božjih zapovjedi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adventisti sedmog dana a što kažete na ovaj video?

Zatvorice oci i precutati..

Ja sam im takodje dokazao npr. da Bozic nije paganski, vec je originalno Hriscanski praznik. Pa opet nista ne vredi , oni ponavljaju 25. decembar koji kao praznik boga sunca ne postoji ni u jednoj rimskoj ili drugoj religiji. Zapravo, mitraziam je nastao nakon Hriscanstva, i pokusao je da sinkretizuje verovanje Hriscana i pagana zarad mira u rimskom carstvu, pa je tek nakon pojave Hriscanstva uveo 25. decembar kao rodjendan boga sunca!

Dakle, 25. decembar je poceo da se slavi kao rodjendan boga sunca, tek nakon pojave Hriscanstva, a Hriscani su taj dan salvili i mnogo pre nego sto su pagani uopste imali predstavu da se u taj dan nesto posebno desava.

Njihove brumalije i saturnalije su se sve zavrsavale pre 25. decembra, i nisu dokaz slavlja! Osim toga kult boga sunca u rimu nije ni postojao pre pojave mitraizma.

Isto je ako pokusamo taj datum da izvucemo iz obicaja drugih naroda pre rima, taj datum jednostavno ne postoji!

Ta njihova paganizacija, zapravo potice iz masonizma. Ako malo pretrazis naci ces sve iste argumente kod masona. A adventisti, Jehovini svedoci i drugi protestanti svi su za svoje vodje imali bivse masone, koji nakon obracenja, ipak nisu mogli da pojme da su svi ti argumenti lazni, vec su umislili da je djavo stvarno iskvario Hriscanstvo, pa su pokusali da stvore novu cistu Hristovu crkvu...

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve sam ovo imao, sve sto si naveo! Ja sam mogao slobodno da se okupljam i da praktikujem veru!

Hriscani su imali pravo da se okupljaju i praktikuju veru, isto kao i jevreji, osim kada je to usmereno protiv vlasti!

Mogao si dok car ne odluči drugačije. Što znači da tvoje pravo nije konzistentno već isključivo zavisi od volje vladara. U demokratiji toga nema. Tvoje pravo je konzistentno, nema odstupanja bez obzira na promenu vladara. On ne može da menja to. Slično je i u srednjem veku bilo kadasu u pitanju slobode, tj. važe dok vladar ne odluči drugačije.

Zato su liberalna(demokratska) društva trajni garant tvojih i mojih slobda. I to ne samo verskih već i političkih.

Naravno, nemoramo dalje raspraljati, kada smo utvrdili pozicije. Moja pozicijaje demokratija i leberalni poredak koji obezbeđuje nesmetano i konzistentno očuvanje sloboda, tvoja pozicija je da slobode moraju biti ograničene. I to je suština.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Walter Veith bi mogao malo pogledati tih 10 Božjih zapovjedi, koje su sve to, on se nikada ne ispriča ako pogriješi, a ljudski je pogriješiti. Ne sviđa mi se kod njih što govore o 10 Božji zapovjedi ali samo vrijedi subota. I što pričate o ASD bolnicama koje dopuštaju abortus to je zaista najblaže rečeno bizarno za jednu vjersku zajednicu koja tvrdi da čuva 10 Božjih zapovjedi.

Svaki normalni adventista ce osuditi abortus, ali mi imamo da ih ovde neki i brane.. A Walter Veith, nema on pojma da je to sto prica lazno.

Natrag