Katastrofe je moguće sprečiti

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Katastrofe je moguće sprečiti
[/h] Izvor: B92

Beograd -- Balkanski institut za procenu i upravljanje rizicima je potpisao sporazum sa Unijom poslodavaca Srbije sa ciljem obezbeđivanja sigurnosti za investicije.

11337808494efb67df9d522678908585_640x480.JPG
Cilj sporazuma je redovna i blagovremena razmena informacija i ideja, obezbeđivanje sigurnosti za dugoročne investicije, planiranje proizvodnje i pronalaženje što efikasnijih odgovora na potencijalne katastrofe i vanredne situacije.
Na katastrofe se može preventivno delovati i tako ih je moguće sprečiti, izjavila je Milica Katić iz Balkanskog instituta za procenu i upravljanje rizicima prilikom potpisivanja sporazuma.

Prilikom potpisivanja sporazuma prezentovan je i projekat Nacionalni forum Republike Srbije za smanjenje rizika od katastrofa kao podrška zvaničnim institucijama koje to sprovode.

Balkanski institut za procenu i upravljanje rizicima inicirao je osnivanje Nacionalnog foruma Republike Srbije za smanjenje rizika od katastrofa u okviru projekta Subregionalna platforma za smanjenje rizika od katastrofa zemalja zapadnog subregiona jugoistočne Evrope (ZSJIE). Projekat je podržalo nadležno ministarstvo, organizacije civilnog društva i stručnjaci iz ZSJIE u cilju doprinosa preventivnom delovanju i zajedničkom odgovoru na potencijalne vanredne situacije i katastrofe.

Predsednik UPS Nebojša Atanacković naveo je da je izuzetno važno potpisivanje ovog sporazuma, prvog iz oblasti bezbednosti koji Unija potpisuje. On je ukazao da se o pitanjima upravljanja rizicima i prevencije katastrofa ne govori dovoljno u javnosti.

-Unija poslodavaca Srbije se u svim svojim aktivnostima zalaže za uspostavljanje redovne komunikacije, saradnje i solidarnosti među kompanijama u cilju zaštite njihovih interesa, prevencije i smanjenja rizika – rekao je Atanacković.

Investiranje u smanjenje rizika od katastrofa omogućava trostruku dobit – mogućnost uspostavljanja kontinuiteta uspešnog poslovanja, očuvanje dugoročnih investicija i zaštitu zaposlenih, njihovih porodica, društvene zajednice i okoline.
 
Natrag
Top