Kašnjenje

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Postujem tudje vreme,zato ocekujem da drugi postuju moje,jer samim tim postuju mene,moj raspored,itd.Trudim se da ne kasnim (mada sve radim u poslednjem momentu) i svakako da ne volim kad neko uredno kasni.Od samog kasnjenja me vise nervira kad mi neko kaze da dolazi za toliko i toliko a u startu znam da tad nece stici.E,takve imam sa ove strane ;)
P.S.Jos ako osoba sa kojom prvi put treba da se vidim,kasni...;)

Kasnjenje

Kasniti znači ne dolaziti na vreme. Razlozi za to mogu biti neopravdani i opravdani.

S etičkog aspekta, kasniti znači ne poštovati tuđe vreme. Ako želite da poštuju vaše vreme, poštujte i vi tuđe.

S urbanističkog aspekta, svako kašnjenje je opravdano čak i ako kasnite jer se presvlačite 5 puta, a karmin ispred ogledala mažete 5 minuta. Uvek i svuda kasnimo, a živimo brzo. Pomalo kontradiktorno.

S aspekta spavalica, kojima je budilnik najveći neprijatelj, samo je jutarnje kašnjenje dozvoljeno. Eventualno ono posle popodnevne dremke. Jbg, sabajle smo nikakvi.

S aspekta devojke, na sastanke sa momcima treba kasniti minimum 10 minuta jer ako si vredna za njega, čekaće te. Razmisli, za 10 minuta kašnjenja, bar 10 lepih devojaka može da ga pita koliko je sati.

Muškarci kasne jer se brijanja sete u poslednji trenutak, a odgledali su i završnu špicu lige šampiona.

S aspekta paničara, kašnjenje je misaona imenica jer oni svuda stižu na vreme, uzimajući u obzir kašnjenje prevoza, eventualne sudare, tuču na ulicama i masovne demostracije.

Skeptici verovatno sumnjaju da kašnjenje uopšte i postoji. Nisam ja zakasnio, nego si ti poranio. Uzmimo u obzir i koordinatni sistem u kome ti i ja posmatramo vreme.
A Ajnštajn za to isto vreme kaže da je relativno, pa vi izvolite kasniti.

(Vukajlija)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Ne volim da kasnim, pa zato uvek krecem na vreme... bolje i da stignem ranije pa da sacekam, nego da kasnim...

Postujem i svoje i tudje vreme, to ocekujem i od drugih, pa su ljudi oko mene vec navikli da ih ne cekam duze od pet minuta preko dogovorenog vremena...

A, kad se vec prica o kasnjenju, ne mogu a da ne spomenem one koji kasne u bioskop...
Mislim da je to vid kasnjenja prema kom sam najmanje tolerantan... svaki put odlepim kad me neko podigne da prodje, a film je vec poceo...
Msm, ja takve ne bih ni pustao da udju u salu...ali jbg, ne pitam se ja nista....

Član
Učlanjen(a)
02.07.2009
Poruka
2.908
Slažem se sa svima kojima smeta kad neko kasni. Naravno, ukoliko je razlog opravdan onda nema problema, ali obično neki ljudi večito kasne pa to više nikako ne može biti opravdano. Pre sam mislio da im je to deo ličnosti, nešto u genima što je nepopravljivo, ali uopšte nije tako, to je jednostavno (često nesvesno) nepoštovanje tuđeg vremena za koje ima leka. Eto na primer, jednu osobu sam u tom pogledu "vaspitao" tako što sam joj stavio do znanja da mi to jako smeta (u prevodu: popizdeo) i od tada je stvar rešena. :)

Još nešto, kad sam u Bg-u uvek tolerišem kašnjenje do 20 minuta zbog prevoza, gužve... Jednostavno sam se "programirao" da mi to tamo ne smeta.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ja sam uvek ''Just in time''.
Ne kasnim i ne tolerišem tuđe kašnjenje, osim u slučaju nekih nepredviđenih okolnosti.

Mislim da je kašnjenje, pre svega jedna loša navika, koja odražava nevaspitanje i nemarnost...

Učlanjen(a)
10.06.2010
Poruka
2.013
To je samo nepostovanje vremena onog koji ceka...svakome je njegovo vrijeme dragocjeno i niko ne voli da ga provodi u cekanju...
Ali ja mnogo vise mrzim da mene cekaju(iako se to rijetko bas rijetko desava samo onda kad iskrsne odjednom da idem negdje a ja u "kucnom izdanju koje je strasno":mrgreen:)
Ne volim da cekam ali mrzim da me neko ceka...

Član
Učlanjen(a)
03.09.2010
Poruka
1.184
ja skoro uvijek kasnim i to nije bezobrazluk već neka vrsta loše navike...:???:
ali jaaaaaaaakoooooo mrzim da čekam...:mrgreen:

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Kašnjenje je nešto što ne volim kod ljudi. Nikada ne kasnim, uvijek dođem ranije, bilo šta da je u pitanju. Djetinjstvo i mladost sam provela uz drugaricu koja je obavezno kasnila. I to je radila stalno i uvijek je imala neko opravdanje. Pošto me otac rijetko puštao u diskoteku, samo petkom od 8 do 11, svaki minut mi je bio važan. Ona je to dobro znala. Ja dođem kod nje u pola 8, a ona tek kreće na tuširanje. Ja padnem na glavu, kumim, molim da požuri, peglam joj suknju, ali avaj, uvijek bi kasnile. I tako sam u teroru svoje drugarice proživjela svu svoju mladost. :)

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Kakav je vaš stav prema kašnjenju?Da li mislite da je to nešto urodjeno u ljudima što se ne može korigovati?Ili mislite da je to čisti bezobrazluk i nepoštovanje?Da li ste od onih koji često kasne?

Kašnjenje je totalna neodgovornost! Čak i bezobrazluk,ukoliko se ponavlja rapidno od jedne iste osobe...
Dešavalo se da zakasnim tu i tamo,ali silom prilika...
Moj ručni sat (stvarčica bez koje mi staje svet) nikad ne kasni i uvek je podešen da žuri 1 minut! ;) Tako da ne spadam u one koji kasne... Uvek sam bar minut ranije na čekpoint-u! ;)

Natrag