Kasnije... nikada?!

Član
Učlanjen(a)
04.02.2012
Poruka
2
Za nekoliko dana napuniću 27 godina, a nevina sam. Kada to ovako stavim ispada da je to moja definišuća karakteristika… ali to je moja tema. Možda je baš i nisam najpreciznije odredila jer mene ne brine toliko nevinost već to što nemam sa kime da je „izgubim“. Da me ne shvatite pogrešno, imala sam sasvim dovoljno prilika, međutim sve sam ih propustila, čekajući gosn-a Savršenog (meni savršenog).
Nikada nisam imala vezu jer bi se sve završavalo nakon najviše 2 nedelje jer momci jednostavno neće da čekaju..tako da bi tu nazovi vezu raskidali oni ili ja jer nisam mogla da podnesem pritisak. Možda sam nailazila na pogrešne momke, ali smatram da danas retko koji čeka..varijantu „posle braka“ da i ne spominjem..to su retki slučajevi ... Ja uopšte i nisam za te tradicionalne varijante, OSIM u jednom pogledu – da to (barem 1. put treba da bude sa nekim koga voliš, leptirići i tako to) tako da su ti momci uštedeli značajno vreme jer sumljam da bih bila sa bilo kim od njih. Pritom ne mislim da momka na taj način obavežem ni na kakav način, sutra ne moramo ni da se vidimo ako baš tako on hoće.
Moj problem je zapravo taj što se nikada nije poklopilo da se svidim nekome ko se meni dopada..ne znam koliko je to česta pojava ali meni se čini da sam pravi baksuz po tom pitanju. Uz to, češće supernova eksplodira od mene, ne zaljubljujem se baš lako ali kad me drma baš drma.. Momci sa kojima sam bila su izgledali sasvim ok ali jednostavno nije bilo hemije. Dakle, tu sam napravila PRVI kompromis (prvi put pre 2 godine) i krenula da izlazim sa momcima za koje baš i nisam bila zainteresovana. Sada se pitam da li je vreme da napravim i DRUGI, tj. da spavam sa nekim od momaka koji mi se u budućnosti isto neće dopadati.
Nemam neku želju za sexom što nije ni čudo, onaj ko nikada ne proba čokoladu ne može za njom žudeti. Ali plašim se..prvo toga da ću se kroz nekoliko godina mnogo više kajati nego sad, a i da će mi se, ukoliko nekim neeeeeviđenim čudom naiđe taj Savršeni, smejati jer je čudno da neko mojih godina nema to iskustvo.
Plašim se da ću ostati sama....Ne mogu reći da me ne pogađaju priče koje verovatno kruže među rodbinom i prijateljima, a i mama mi često sipa so na ranu, kao da mi nije dovoljno teško. Kad izlazim sa nekim, ne govorim nikome o tome, jer s obzirom koliko kasnim sa svim tim, ispalo bi da se hvalim ili šta već.
Dakle, dvoumim se da li da napravim taj famozni DRUGI kompromis jer život je jedan, moj princ je verovatno izgubljen na nekom ćoravom konju, a dala sam mu sasvim dovoljno vremena, zar ne?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Uh!
Ne dovoljno, nego i previše.
Napravi kompromis i uradi to sa prvim koji ti se dopadne, jer što duže čekaš, biće sve gore, to je sigurno.
Sve češće mislim da su nas bajke koje smo u detinjstvu čitale k'o lude, načisto upropastile. Postavile smo visoke standarde, a na kraju ne da ne dođe princ, nego ponekad ni konja nema.
I ko ti garantuje da će, i ako naiđe taj ko tebi na prvi pogled izgleda kao Gospodin Savršeni, stvarno to i biti? Muškarci često glume da su ono što nisu dok ne ostvare svoj cilj, i neiskusnim devojkama se takve stvari često dešavaju. Sklone su da u nekome vide i ono što nema i da od obične barabe zamisle da je Gospodin Savršeni, pa se posle razočaraju. A obično vrlo blizu postoji neko, ko je sve vreme tu, i zbog zidova koje si oko sebe podigla, nema hrabrosti da ti priđe.
Prema tome, mislim da je krajnje vreme da se opustiš i to uradiš zbog same sebe i onoga što propuštaš. Veruj mi, u nekim srednjim godinama, biće ti žao ovog bačenog vremena. U tvojim godinama se očekuje ljubavno iskustvo od najmanje deset godina. Ne mislim samo na seks, mislim uopšte. Zašto bi čekala Gospodina Pravog i u životu imala samo njega, jednog i jedinog. Ni to nije dobro. To vreme je davno prošlo.
Prema tome, moj ti je savet, samo hrabro. Preduzmi nešto dok još sasvim trezveno o svemu tome razmišljaš i ne pravi od toga famu. Budeš li nastavila da čekaš, završićeš ili sama ili na psihijatrijskom lečenju zbog pritiska koji je svuda oko tebe.
Ja nisam bila nevina, imala sam sasvim solidno iskustvo, pa dok nije došao moj "Gospodin Pravi", i dok sa njim nisam počela da živim pod istim krovom, imala sam pritisak od strane roditelja i rodbine i pitanja koja i ti verovatno stalno slušaš - šta je s tobom, što se ne udaješ, zar ti nijedan nije dovoljno dobar i slično. Ne treba ti to.
Gospodin Savršeni je možda "skrenuo levo od Albukerkija" i izgubio se. Dok on stigne, načekaćeš se. A zašto bi?
Zabavljaj se, živi "punim plućima", ne bacaj vreme, jer život je samo jedan.
Hrabro napred, pa nam javi kad nađeš dečka i shvatiš da si se zaljubila a to uopšte nisi očekivala. ;)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Mislim da ne bi trebala preterano da se opterećuješ time šta drugi misle.
Što se tiče veza probaj i tu da budeš malo opuštenija,nemoj da razmišljaš o tome "Da li će da se desi" ili "Šta će da bude posle".
S obzirom da smo istih godina i da ja imam neko iskustvo...i dobro i loše...mogu ti reći da ako budeš čekala "Tog Savršenog" propustićeš mnogo dobrih trenutaka koji bi mogli da se dese.
Nikad ne možeš biti sigurna da je dečko ok ili ne....potrebno je neko vreme da bi ga bolje upoznala,mada ponekad se desi da i kad misliš da ga dovoljno znaš-može da te iznenadi u negativnom smislu. Ne žalost danas je tako.
Neću da zvučim preterano feministički ali stoji da su današnji muškarci jako vešti manipulatori i neverovatno slatkorečivi zarad seksa za jedno veče.
Što se tiče tvog "Drugog kompromisa"....pa moga bi da ga napraviš ali ne naravno odmah sa prvim koji ti naleti. Gubitak nevinosti ne smatraj "Baukom",već se prepusti dobrom osećaju i biće ti lepo.
 
Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Ne znam da li sam prava osoba i da li ce ti moje razmisljanje po pitanju tvoje dileme pomoci ali evo. Pitala si pa reci cu sta ja mislim o tome.Prvo mislim da to sto si nevina u svojoj dvadeset sedmoj nije tako strasno mada je danas dosta retko. Razumem tvoje razloge ali nazirem iza toga i dasak straha.Prestrasena si od pomisli kako ce sve to ispasti i da li ce ti se svideti pa radije odlazes taj trenutak i nalazis gomilu izgovora. a prvo seksualno iskustvo bar za zenu i nije nesto posebno. Retko koja dozivi orgazam i retko se desava sa tim kako ga ti zoves Gospodinom pravim. Obicno to bude samo ilizija a ne Gospodin pravi. Znaci kao sto i sama kazes trebas najpre da probas pa mozda ti se i svidi. Ne gubi vise vreme vec potrazi nekog momka sa kojim ti je prijatno i ugodno, cija ti blizina i miris prijaju... jer mnogo je bitno da muskarac TEBI lepo mirise, to znaci da ima hemije. I kreni u akciju.Mislim da ne trebas da se opterecujes sta okolina misli i kaze,ne trebas obracati paznju ni na stereotipe o muskarcima kao neosetljivim bicima koji traze samo sex za jednu noc/mada ni jedan ga ne bi ni odbio/,vec bi se trebala usredsrediti samo na ono sto tebi prija i godi. I naravno trebas reci svom decku da ti je prvi put,bilo bi fer prema njemu a i ti ces biti relaksiranija. Najbitnije je da postoji privlacnost, ljubav je pozeljan ali ne i neophodan sastojak seksualnog cina. Tvoja dilema mi pomalo lici na moju iz rane mladosti a vezanu za prvi poljubac. Pod pritiskom drugarica koje su se vec uveliko ljubakale okolo nasla sam i ja decka koji mi je imponovao na neki nacin ali me nije ZAISTA privlacio, te je tako prvi poljubac ispao potpuno bljak. Pravi prvi poljubac dozivela sam nesto kasnije sa osobom koja me je snazno fizicki privukla i to je bilo to.Ali da nije bilo onog prvog za upiredjivanje mozda ovaj drugi ne bi bio tako extra... I mozda ni dan danas ne bih znala kako ljubljenje moze biti nezaboravno,mislim da sam ostala na onom prvom pokusaju. I mozda ne bih znala da mi voznja biciklom ne ide da nisam probala... I jos mnogo,mnogo toga. Zato glasam za to da krenes u akciju sto pre i isprobas i taj famozni sex prvi put.Samo hrabro!
 
Član
Učlanjen(a)
04.02.2012
Poruka
2
Devojke, i ja mislim da je kajanje najgore.. možda je bolje loše iskustvo nego neimanje istog.. naime, nijedan dečko sa kojim sam izlazila nije mi bio privlačan (iako objektivno verovatno jesu), jednostavno tako se zalomilo u mom slučaju..a oni za kojima sam ludela srednje/jako ili koliko već bili su potpuno imuni na moje čari :) tako da će taj prvi put izgleda biti sa nekim "hemijski nekompatibilnim".. sorry
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Pa i ako bude tako...veruj nije ništa strašno. Opusti se i uživaj i nemoj to da doživljavaš kao tragediju zato što to nije osoba koju bi ti zelela na neke duže staze. Potrudi se da na to gledaš kao na neki vid zabave u kojoj možeš da uživaš.
 
Natrag
Top