Kapelo im je selektor, ovo je najgori tim Mondijala!

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.505
Žestoka konkurencija, na klupi bi sedeo najplaćeniji selektor sveta koji Ruse nije odveo u nokaut fazu. Za svako mesto u timu žestoka konkurencija, ni Ronaldo nije mogao u startnu postavu!
flops-velika272778020140714115014.jpg

Iker Kasiljas - Na turniru na kome su golmani blistali, on nije imao konkurenciju u drugoj kategoriji, razočaranja. Naime, najbolji golman prošlog Mondijala je imao nekoliko loših intervencija i uklopio se u sivilo Španije.

Asu Ekoto - Kamerunac je igrao loše, ali je poziv u naš tim zaslužio zbog činjenice da mu je pošlo za rukom da saigrača udari glavom.

Đerar Pike - Dobio je prednost nad Ramosom, pošto nismo hteli oba španska štopera da pozovemo u ovu ekipu. Odigrao je loše na startu, ovo je samo bila završnica loše sezone za Barsu. Posle ga je Del Boske pomerio na klupu. Na kraju ipak je nastupio u finalu. Šalimo se, ali računa se i što su Šakira i sin Milan bili deo završnice Mondijala.

Pepe
- Njega često viđamo u ovakvim timovima, Mažić mu je pokazao put u svlačionicu pošto je Milera udario glavom. Tomase, prošao si dobro, seti se kako je bilo tipu iz Hetafea koga je Pepe izgazio.

Stiven Džerard - Stivi Dži je imao loš turnir posle odlične sezone u Liverpulu. Doduše, nismo sigurni kolika je njegova krivica, a koliko je do gubitničke reprezentacije čiji je deo u poslednjih 15-tak godina.

Ćavi - Ovo je definitivni silazak sa scene legendarnog pleja. Mondijal je pokazao da je odigrao svoje najbolje dane, odlazi iz Barselone, ali ni ovakav Mondijal neće narušiti legendu o čoveku koji je bio mozak "tiki-take".

Kevin Prins Boateng - Na terenu je bio loš, ali je zato delovao borbeno u kampu reprezentacije. Gana je radila sve da se zaborave herojski momenti sa prošlog šampionata, a Kevin Prins je bio najgori od najgorih. Doduše, i Muntari je bio jaka konkurencija, na kraju su obojica udaljena, mada čini nam se da je Kevin Prins bio gori na terenu, pa je dobio prednost.

Paulinjo
- Nije bio najgori u brazilskom timu, zbog Freda. Ali, odigrao je loš Mondijal, Skolari je u njega imao mnogo poverenja prethodnih sezona, no, sve brige iz Totenhema su se prenele i na njegove nastupe u reprezentaciji. Izgubio je mesto u timu od Fernandinja iako je na početku bio starter.

Kun Aguero - Možda je Ronaldo više od njega zaslužio mesto u timu, ali su Aguerove greške presudile. Ubacićemo ga u tim jer je bio igrač manje Argentine u finalu. Sabelja ga je ubacio kako bi navodno tim igrao ofanzivnije, umesto toga su Argentinci tek onda zaigrali bunker. Laveci je delovao bolje od njega, pa i Palasio. Aguero se doduše povredio, propustio par mečeva, možda su u pitanju posledice.

Dijego Košta - Razočaranje, naredna sezona trebalo bi da pokaže da li je on čudo za jednu godinu ili veliki igrač. U Brazilu je razočarao, čini se da mu igra "Furije" odnosno sistem ne odgovara, ali je Del Boske to morao da zna i pre nego što je Koštu poveo na prvenstvo.

Fred - Brazilci će reći da je najgori igrač na šampionatu, on je delovao izgubljeno, međutim, ne zaboravite da postiže golove u domaćem šampionatu i da je Fluminenzeu doneo titulu. Davao je golove i u Evropi, ali na ovom šampionatu je razapet na krst.

Dakle, tim "snova", igramo kao Van Gal, u formaciji 3-4-3:

Kasiljas,
Asu Ekoto, Pike, Pepe,
Džerard, Ćavi, Prins Boateng, Paulinjo,
Kun, Košta, Fred.


Ima još kandidata, Ramos, Bejns, Inijesta, Kristijano Ronaldo, Kavani, da ne nabrajamo, svi oni želeće da zaborave ovaj Mondijal.

Što se tiče selektora ove ekipe, Kapelo je ipak prvi pik. On je najbolje plaćeni stručnjak na svetu, kada su nacionalni timovi u pitanju, a opet, Rusi nisu prošli u drugu fazu. Doduše, ni ovde se navijači Brazila neće složiti, Skolari je od danas bivši, ali će se više pamtiti slom domaćina, nego njegova titula iz 2002.
logo-news.png
 
Natrag
Top