Šta je novo?

Kanalizacija u Obrenovcu radi u punom kapacitetu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.332
Kanalizacija u Obrenovcu radi u punom kapacitetu
147841.jpg
OBRENOVAC - Funkcionisanje kanalizacionog sistema u Obrenovcu potpuno je uspostvaljeno, objavila je danas opštinska uprava.

"Pre dva dana je završeno postavljanje cevi, juče je kolektor pušten u funkciju i počeo je sa radom", rekao je Nenad Radojević, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija".

On je objašio da je kolektor, trajao 40 godina, da je u prethodnom periodu napukao, dok je za vreme poplave je došlo do još većeg prodora, tako da je rešenje koje je sada primenjeno dugotrajno.

Govoreći o situaciji sa pijaćom vodom, on je rekao da je voda sa postrojenja Zabrežje već u kvalitetu one za piće, ali s obzirom da dosta građana nije prisutno u svojim domovima, u dogovoru sa Gradskim zavodom za javno zdravlje održava se povećana koncentracija hlora.

Tako će instalacije koje nisu puštene, biti isprane kad se građani vrate, zanči reč je o preventivnoj meri, kazao je Rađević.

On je izrazio očekivanje da će u najkraćem vremenu, kako se građani budu vraćali, od Gradskog zavoda za javno zdravlje dobiti zvaničnu potvrdu da je voda ispravna za piće.


Tanjug
 
Top