Šta je novo?

Kampanja za kupovinu inkubatora Institutu za neonatologiju

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Pomoć prevremeno rođenim bebama

Kampanja za kupovinu inkubatora Institutu za neonatologiju
Izvor: Blic S.V. | 07. 07. 2011. - 12:37h

Kampanja “podržimo početak života-pomozimo prevremeno rođenim bebama” koja se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, ima za cilj nabavku dodatne opreme za Banku humanog mleka, edukaciju i usavršavanje zaposlenih i kupovinu novih inkubatora, za kojima u Institutu za neonatologiju postoji velika potreba.

32490_inkubatorbeba-blic-sasa-maricic_f.jpg


- U Srbiji nedostaje 171 inkubator, od čega 30 Instututu za neonatologiju. Isto tako, Institutu je preko potreban i lift za prenos beba - rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Dubravka Šaranović Racić, pomoćnik u Ministarstvu zdravlja.

Do sada je Ministarstvo zdravlja dalo novac za pet inkubatora, EPS za jedan i dva su od “Vlasinske rose”. U Institutu za neonatologiju ima ukupno 97 inkubatora od kojih su dva van fukcije, a samo 19 je novije od pet godina.

Profesor Dušan šćepanovićiz UO Instituta rekao je da je samo za nabavku kabina lifta potrebna 35 do 38.000 evra i za građevinske radove još oko 200.000 evra te da novac iz budžeta nije dovoljan da pokrije troškove, već su potrebne i donacije.

Kampanja traje od kraja juna do kraja oktobra i u tom periodu od prodaje "Rosa vode" u svim pakovanjima biće izdvajana novčana sredstva za nabavku pomenute opreme.

- Imajući u vidu da se na Institutu godišnje zbrine oko 1.000 beba, verujemo da ćemo ovom kampanjom doneti veću sigurnost majkama, a njihovim bebama što brži oporavak - istakla je Milica Stefanović, menadžer za komunikacije kompanije “Koka kola”.
 
Top