Kamioni stoje, vozači zabrinuti zbog vode i hrane

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Kamioni stoje, vozači zabrinuti zbog vode i hrane
Vozači kamiona na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo polako postaju zabrinuti da li će im ponestati vode i hrane, javlja reporter B92 s tog graničnog prelaza.

IZVOR: B92
18951802845600158035088340350522_v4_big.jpg

Foto: Tanjug

Podsećamo, Hrvatska je potpuno zabranila kamionima iz Srbije da uđu u zemlju, pa se tako na tom graničnom prelazu stvorila kolona duga oko sedam kilometara.

Saobraćaj pored njih prolazi neometano, kaže reporter B92 s prelaza, a postoje različite informacije o tome zbog čega je prelaz zatvoren.

Stanje je potpuno konfuzno, nezvanično, sa hrvatske strane ističu bezbednosne razloge, jer se sumnja na šverc izbeglica. Međutim, reporter B92 kaže da nije primetio nikakve posebne provere.

Prema drugim informacijama, navodi se da je zatvaranje Bajakova odgovor na dešavanja na severu zemlje i sve što se dešava u Sloveniji.

Kako vozači kažu, posao trpi, roba bi već trebalo da bude na mestu na koje je krenula, a uz to su i zabrinuti da će im ponestati vode i hrane.

Sa izbeglicama se na Batrovcima ešava ono što je u Hrvatskoj i planirano. U Tovarniku ih više nema, čim dođu iz Šida, organizovano sihprevoze do jednog šatorskog naselja i odmah idu dalje za Sloveniju.

Ne uzimaju im se otisci prstiju, jer se izbeglice toga plaše, tako da svi veoma brzo nastave dalje put.

Osim toga, kod jednog mesta u Sloveniji podiže se ograda zbog ilegalnog prelaska izbeglica.

Slovenci navode da je u poslednjih nekoliko dana u njihovu državu ušlo oko 3.000 izbeglica.

"Od ponoći je stupila zabrana, carina i policija Hrvatske ne dozvoljavaju ulaz kamiona, dok se putnički saobraćaj normalno odvija", rekao je ranije danas šef carinske ispostave Batrovci Nenad Vukčević.
 
Natrag
Top