Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Kamera stiže, s Anđelinom ili bez nje

P

PYC

Član
Kamera stiže, s Anđelinom ili bez njeMirsada Lingo - 15.11.2010 19:20
Izvor: Nezavisne novine
Anđelina Džoli trebalo bi da sutra naveče doputuje u Sarajevo, ali neće se pojavljivati na snimanju kadrova za njen film "Bezimena ljubavna priča" u glavnom gradu BiH.
Pouzdani izvor kazao nam je kako će Džolijeva doći kako bi se sastala s Bakirom Hasečić i članicama Udruženja "Žene žrtve rata".
Pokušali smo ovu informaciju potvrditi i na sarajevskom aerodromu, i tamo su nam kazali da za 17. i 18. novembar nije planiran nikakav čarter let, ali da je najavljen redovni let iz Budimpšete u 14.35 sati, lokacije gdje je slavna holivudska glumica dosad snimala kadrove svog filma. Snimanje filma Anđeline Džoli počelo je krajem septembra u Budimpešti.
Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žene žrtve rata" kazala nam je da nju i Udruženje niko nije obavijestio o dolasku Anđeline Džoli, te da ona s njima komunicira preko UNHCR-a.
Informacije smo pokušali provjeriti i u UNHCR-u u Sarajevu, ali su nam tamo rekli da u ponedjeljak skraćeno rade, te da je portparol već izašao van zgrade.
Edo Šarkić, lokal-menadžer, međutim, tvrdi kako je upitan dolazak Anđeline Džoli u Sarajevo.
"U Sarajevo samo dolazi druga kamera. To znači da će ovdje biti snimani samo statisti i neke lokacije, a za taj posao nije neophodno da bude reditelj tu", kaže Šarkić.
Ističe kako nema nikakvu informaciju o tome kad bi Anđelina Džoli, uopće, mogla doći.
"Ogorčen sam i za sve je kriv Gavrilo Grahovac, federalni ministar kulture. Nisam siguran da će ona uopće i doći ovdje. Lokacije spremamo jer Bajram je u utorak tako da nećemo raditi prvi dan", rekao nam je Šarkić.
U policiji smo saznali da je sastanak s producentima filma "Bezimena ljubavna priča" održan, te da će policija obezbjeđivati sve lokacije na kojima će biti snimano.
U Sarajevu će biti snimano na tri lokacije i to na lokalitetu Kasarne "Maršal Tito", na Kozjoj ćupriji i Žutoj tabiji. Međutim, ni u policiji nam nisu mogli dati tačno vrijeme snimanja.
Dio scenografije za snimanje koje bi 17. novembra trebalo da se odvija u krugu Kasarne "Maršal Tito" već je postavljen. Na tom lokalitetu zatekli smo spaljene automobile koji se nalaze pored razrušenih zgrada, a čuvar nam je rekao da "je on tu kako bi spriječio da auta budu oštećena, jer je lim jako tražena roba u Sarajevu".
Nismo uspjeli doznati da li je "kamera" već stigla u Sarajevo, ali nam je glumac Feđa Štukan, koji se još nalazi u Budimpešti, gdje se od kraja septembra snima film Anđeline Džoli, rekao da ekipa u Budimpešti još snima, te da on ne zna da li će oni doći u Sarajevo.
"Ne znam da li, i kada, dolazimo u Sarajevo. Već tri dana ne snimam, jer sam svoj dio posla završio. Nisam odlazio na set, tako da ne znam šta se dešava, ali sigurno je da snimanje u Budimpešti još nije završeno", rekao nam je Feđa Štukan.
Film "Bezimena ljubavna priča" je priča o ljubavi između Bošnjakinje i Srbina, a radnja se odvija u osvit i vrijeme posljednjeg rata u BiH. Tumačenje značajnog broja uloga u ovom filmu povjereno je glumcima iz BiH.
Dep: Džolijeva ima perverzni smisao za humor

Slavni glumac Džoni Dep otkrio je da ga je famozna koleginica Anđelina Džoli impresionirala pri prvom susretu, kada su se najpoznatije holivudske zvijezde upoznale pri pregovorima za uloge u akcionom trileru "The Tourist" reditelja Floriana Henkela von Donersmarka.
Dep je načeo temu o svoje dvoje djece, a Anđelina je prihvatila i počela govoriti o svojih šestoro, pa su shvatili da imaju mnogo toga zajedničkog.
"Sjedili smo i spontano krenuli razgovarati o klincima. Bilo je to pravo otkriće. Moram priznati da me je ugodno iznenadila svojim vrlo perverznim smislom za humor", otkrio je Dep o svojoj filmskoj partnerki.
Džolijeva je priznala kako je bila vrlo nervozna čekajući Depa u njegovom uredu koji je, kako kaže, prepun fotografija njegove nevjenčane supruge Vanese Paradis i njihove djece.
 
Top