Šta je novo?

Kamarica: Vratiti Hrvate u Republiku Srpsku

P

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Kamarica: Vratiti Hrvate u Republiku SrpskuBanjalučki biskup Franjo Komarica izjavio je danas da se više od 95 odsto katolika sa područja Republike Srpske /RS/ nije vratilo na prijeratna ognjišta i da se strukture vlasti u RS, ali i BiH moraju ozbiljnije pozabaviti tim pitanjem.

"Nedostaje politička volja, materijalna pomoć i službeni stav vezan za rješavanje tog pitanja. Političari u BiH moraju napraviti strategiju kojom bi se ispravila takva nepravda koju osjete, ne samo Hrvati, nego i svi ostali narodi u BiH", rekao je Komarica novinarima. On je naglasio da se mora postaviti pitanje zašto Hrvati iz RS nisu dobili pomoć za povratak kao druga dva naroda u BiH.

"Nedopustivo je da su se vodeći ljudi ove zemlje oglušili o jauke onih koji žele da se vrate na svoja ognjišta. Moraju se poštovati osnovna ljudska prava i očekujem da se sadašnje stanje u narednom periodu popravi", dodao je Komarica.

On je napomenuo da se proces pomirenja u regionu jugoistočne Evrope mora nastaviti na osnovu istine i pravde.(Start | RS planeta / Agencije)
 
Top