kako uraditi: vise operativnih sistema na istom racunaru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
02.07.2010
Poruka
11
Pozdrav svima,
zanima me ukoliko je neko vec ovo radio ukoliko moze da objasni kako se moze najefikasnije i najlaske napraviti da na jednom istom racunaru postoji vise operativnih sistema za koje se vrsi odabir pri podizanju sistema.
Unapred Hvala

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
napisi od kojih sistema hoces dual -boot. ako imas xp , jednostavno na drugu particiju instaliraj sedmicu i pri paljenju kompa i podizanju sistema pitati ce te koji operativni sistem hoces.

Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
156
Možeš ih staviti više bez problema, svaki na drugu particiju.

Što želiš konkretno napraviti? Koje OS?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.859
Ja koristim xp ali i linux(slax).I mogu reci da je Linux mnogo bolji i ima manje virusa nego XP.

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
I kod mene je XP i Ubuntu..Nista strasno standardna instalicija ;)

Učlanjen(a)
22.08.2009
Poruka
4.109
[WARNING]nije tema kod koga je koji dual boot nego covjeka interesuje kako da uradi dual boot.
nemojte ici u off , da tema neode u kantu.[/WARNING]

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.354
[HELP]Cry se razmahao ;)[/HELP]

Pomogli smo covjeku kad se zahvali onda pravac kanta :)

Član
Učlanjen(a)
04.05.2009
Poruka
382
ma pomogli ste mu ubilo se...najvaznije je da li se covek zahvalio ili ne! evo meni ne mora da zahvaljuje.
ukoliko instaliras xp i win 7 (ili vistu) poremetice ti se boot loader.
instaliras dva os-a na razlicitim particijama ako posle semice ubacis xp izgubice ti se sedmica,restartujes onda komp, podesis da bootuje sa cd-a i ubacis butabilni disk sedmice.
tamo ides na automatic repair i on ce sam da ti popravi boot sedmice. kada startujes sedmicu instaliras ovaj program Download EasyBCD 1.7.2 - NeoSmart Technologies . kada startujes easy bcd ovde ides na add entry Add-Remove Entries - WinPE - NeoSmart PhotoSky Gallery a zatim ovde proveris da li imas oba sistema u boot-u EasyBCD Debug Mode - NeoSmart PhotoSky Gallery tako sto onde ispod display mode kliknes na overview. to je to,tako mozes da se igras i da ubacis koliko god sistema zelis. a ako instaliras ubuntu,samo otvoris wubi u windows-u i ides na install inside windows i pratis instalaciju,kada se zavrsi restartujes komp ides na ubuntu u boot meniju i nastavis ostatak instalacije po uputstvima. to je to,posle samo cepas.

ukoliko ti bilo sta bude nejasno,pitaj,uglavnom to je to,jer nisi napisao koji sistem zelis da ubacis.

pozz

Član
Učlanjen(a)
02.07.2010
Poruka
11
Hvala svima puno pogotovo @vladales probacu ovo ako negde zapne javljam, zelim da instaliram pored postojeceg Windows 7 i Ubuntu, dosad sam se igrao s programcicem Oracle VM VirtualBox koji pokrece sisteme sa bootabilnih .iso fajlova bez instalacije istih...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag