Kako ukloniti smrad urina mačke ?

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Kako ukloniti smrad urina mačke ?Nije Vam jasno zašto Vaši prijatelji sve ređe dolaze kod Vas. Imate mačku koja je nepristojna ili je niste naučili da neke stvari nisu dopuštene. Stanite tome na kraj i osvežite Vaš životni prostor sledećim savetima.

Treba ćete pelene za mačke, peškir, soda-bikarbonu, usisivač, mirisne sveće, tečnost za čićenje urina i pokrivač.

Locirajte poziciju od koje se širi smrad. Ako imate sreće, možda je mačka urinirala na novine ili časopis, to vrlo lako možete baciti. Drveni podovi i keramički podovi se isto lako čiste, no ako je mačka urinirala po tepihu ili nekom od mekanog nameštaja, tu Vas čeka posao.


Očistite nered. Na tvrdim površinama urin možete odstraniti sa papirnim ubrusima, te do kraja očistiti sa klasičnim sredstvom za čišćenje. Ako je urin na tepihu, počnite sa sušenjem. Posipajte urinirane delove sa soda bikarbonom. Pričekajte pola sata, pa usisajte. Dok čekate da soda bikarbona napravi svoj posao otvorite sve prozore i vrata radi ventilacije.

Zapalite više mirisnih sveća. Sveće koje mirišu na bor su vrlo efektne, kao i miris limuna. Koristite i osveživače vazduha nakon usisavanja. Postoje tečnosti koje mogu razgraditi urin. Stavite sredstvo na mesto zločina, pa pokrijte folijom ili platnom i ostavite neko vreme. Smrad bi trebao nestati.


Izvor: Savjeti.hr
 
Član
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poruka
47
E to je stvarno veliki problem pogotovo kad je vreme parenja onda polude i ostavljaju
svoj miris svugde malo sam to rešio sa kastracijom ali sad je ponekad bezobrazan pa namerno zapišava pogotovo ako mu ne odgovara hrana ili slično haahah
 
Član
Učlanjen(a)
07.10.2010
Poruka
4
Imala sam problema sa tim zapišavanjima kuće,dok je Micika bila još mala.....ali sad se upristojila poprilicno,mada se prije par dana kada je pocela sa tjeranjem upiškila na posteljinu.Čitala sam negdje da valjda i mačke(kao i mačori!) u tjeranju to mogu u nekim slučajevima da rade,mada eto,ona to više nije ponovila (I BOLJE JOJ JE! =)) . Svakako SODA BIKARBONA je itekako pomogla! 8) Skidam joj kapu!
 
Član
Učlanjen(a)
26.04.2011
Poruka
277
Dobro ste to resili,kastracijom,ali sta kad to nisu vase macke?Imam niske prozore,pa macke vole da se izlezavaju na njima,i naravno druze sa sa nasim mackama,e sad ni jedno jutro nije proslo a da nisam morala da operem prozor od tragova njihovog obiljezavanja terena.Stavljala sam saksije i razne predmete da ih sprecim ali vecinom ujutro nadjem izvrnuto cvece i naravno isti trag....pa krpu u ruke...
 
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poruka
1
Postoji proizvod koji neverovatno efikasno uklanja mirise mačijeg urina.

Proizvod se zove Xsupport Maxi ili Xsupport maxi dezodorans vrećica.
Potrebno je vrećicu staviti na mesto koje se oseti na urin i za 12h sav miris izvuče iz komada nameštaja, da ne poveruješ kako je efikasan proizvod.
Ja sam ovaj proizvod kupio preko sajta apotekaonline.rs ali mislim da se moze naći i u ostalim apotekama kao i pet shopovima.
 
Učlanjen(a)
21.02.2016
Poruka
14
Najbolji načini za uklanjanje mačjeg urina

Ups, dogodi se i to. Ili ste u kuću doveli malo mače koje je zbunjeno, ne zna gdje mu je pijesak i jednostavno ga je promašilo, ili je vaša starija mačka nekako promijenila ponašanje te joj se omakne da se popiški tamo gdje ne bi trebala.

Znamo da majčji urin ima doista neugodan miris i potrebno ga je čim prije očistiti kako se taj neugodan miris ne bi uvukao u prostor i ostao danima, ako ne i dulje.

No, prvo trebamo razumjeti mačje uriniranje. Za ljude je to intiman čin kojeg (doduše, većina, ali ne baš svi!) vole obavljati skriveno od očiju javnosti. Međutim, za mačke je uriniranje nešto sasvim drugačije. Urin je za mačke poput vrste mobitela kojeg ljudi koriste – služi im da komuniciraju s drugim pripadnicima iste vrste, da privuku prijatelje, a otjeraju neprijatelje! Poruke koje urinom odašilju idu otprilike ovako: “Dođi i druži se sa mnom!” ili “Odlazi, ovo je moj teritorij!”

A za nas ljude samo je jedna jedna poruka koju dobijemo kad osjetimo mačji urin – treba ga očistiti i to čim prije!

Mačji je urin prepun feromona i raznoraznih kemijskih spojeva koje druge mačke uopće nemaju problema detektirati.

Kada idemo brže bolje očistiti mačji urin trebamo se sjetiti nekoliko stvari. Primjerice, trebamo izbjegavati sva sredstva koja u sebi već imaju amonijak. Mačji urin neodoljivo podsjeća na amonijak i ako ga dodatno zalijemo nekim sredstvom u kojem ima amonijaka, miris će se još bolje uvući u očišćenu površinu. Osim toga, jako će nervirati vašu mačku koja će ga pokušati maskirati svojim urinom pa bi se mogla popiškiti – opet na isto mjesto.

Najvažnije je pronaći dobro sredstvo koje će učiniti da miris urina nestane. S ostalim sredstvima bez amonijaka možete ekperimentirati, ali postoji sredstvo koje je jefitno, a veoma učinkovito – to je obična soda bikarbona! Ona je odlična za uklanjanje mirisa svake vrste. Stoga posipajte malo sode na mjesto gdje se mica maca uneredila (prvenstveno govorimo o tepisima, kaučima i sličnim mjestima), potom dobro iščetkajte i isperite, a nakon toga još posipajte sodom i ostavite da odstoji neko vrijeme prije nego sve zajedno ne usisate. I znajte – usisavanje je veoma bitno koje god sredstvo koristili!

Ako se radi o predmetima koji se lako peru u perilici, čim ste primijetili što je mačka napravila, stavite ih na pranje jer tako ćete se efikasnije riješititi neugodnog mirisa.

Ako ne možete odrediti točno mjesto na koje se mačka uneredila, postoji trik: nabavite izvor UV (ultraljubičastog svjetla), jer mačji urin svijetli pod UV svjetlom!

Većina mačaka surađuje što se tiče uriniranja i rijetko će urinirati tamo gdje ne trebaju. Mačići to naprave iz straha, neukosti ili zbunjenosti pa ih je potrebno ohrabriti i naučiti na pijesak. Ako je starija mačka počela urinirati po mjestima gdje ne bi trebala, to može biti znak neke bolesti ili stresa.

Izvor: Macke.hr
 
Natrag
Top