Šta je novo?

Kako se koji znak rešava nagomilanog besa

  • Začetnik teme Golden red
  • Datum pokretanja
Golden red

Golden red

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.873
Kako se koji znak rešava nagomilanog besaIzvor: Novosti


Iz Bika bes iznenada kulja poput vulkanse erupcije, Lav se prazni kroz fizičku aktivnost, Strelca je lako iznervirati, a Ribe se smiruju šetnjom pored vode
OVAN
Vi ni ne dozvoljavate besu da se nagomila, jer se “istutnjite" momentalno, čim se naljutite, bez obzira da li se radi o sitnici ili nečem važnijem. Impulsivni ste i nestrpljivi, pa niste u stanju da svoju ljutnju držite pod kontrolom i zato ne možete ni da čekate da se vaš bes stiša, već reagujete odmah, na licu mesta. Posle kiše obično zasija sunce, pa se i osmeh vraća na vaše lice, pošto ste nekome "očitali bukvicu".

BIK
U stanju ste da dugo skupljate bes i nezadovoljstvo u sebi i nagomilavate ga mesecima, čak i godinama - do granica izdržljivosti na kojoj vam mogu pozavideti svi drugi znaci. Ali, onog trenutka, kad neko prekorači prag vašeg strpljenja, bolje da vam se skloni s puta, jer vaša reakcija tada liči na vulkansku erupciju. Oni koji vas ne poznaju, čude se kako vi tako mirni i tolerantni, umete toliko da se razbesnite.

BLIZANCI
Bes vas ne drži drugo, jer u trenutku umete da procenite šta ili ko uopšte zavređuje da se vi naljutite. Iako vam je nervni sistem osetljiv, logika je vaša jača strana, pa uspevate da "iskulirate" i kad vam dođe da eksplodirate, uglavnom zbog tuđe gluposti, oklevanja ili nepraktičnosti. A kada vama "padne roletna", umete da budete vrlo neprijatni na rečima, cinični i ironični, pa se od vas tada mogu čuti i uvrede.

RAK

Umete dugo da ćutite i trpite, jer ste veliki inadžija i ne padate u vatru tako lako. Dugo pamtite uvrede, pa zato trpi vaš stomak u kojem sabijate nagomilan bes koji kad tad morate da izbacite iz sebe. Iako često tražite utehu u hrani ili piću, kad vam jednom "pukne film", u stanju ste da se obračunate sa onim ko vas je naljutio tako lukavo, da on u prvom trenutku neće ni znati odakle hladan vetar duva.

LAV
Iako kažu da ne treba dirati lava, dok spava, vas ne treba ljutiti ni u snu, ni na javi, a pogotovo ne treba "čačkati" po vašem osetljivom egu. Nagomilanog besa najlakše se oslobađate kroz bavljenje sportom, šetnjom ili nekom fizičkom aktivnošću, pa iako ste plemeniti, ne ostajete dužni nikome ko vas na bilo koji način iritira ili ugrožava vaše dostojanstvo, naročito na javnom mestu, u većem društvu ili na poslu.

DEVICA
Isuviše ste inteligentni, da biste sebi dozvolili da se "istresete" na nekom ko nikad neće poznavati neke stvari kao vi, pa ga radije učite šta i kako da uradi, umesto da se svađate s njim. Nervozu potiskujete, bes se nagomilava, a vi i dalje mislite da možete da kontrolišete svaku situaciju. Kad uvidite da ne možete, okrećete se radu koji vas prividno oslobađa napetosti, dok se bes najčešće taloži u vašem želucu.

VAGA
Vaš nonšalantni imidž u direktnoj je suprotnosti sa vašom pravdoljubivom prirodom, jer vas pogađaju i najmanje sitnice. Vešto prikrivate ljutnju, jer se grozite svađa, pogotovo na javnim mestima bilo da se radi o emotivnom partneru, prijateljima ili saradnicima. Nagomilanog besa delimično se rešavate odlaskom u kupovinu ili kod frizera, ali krivca će, ipak, stići zaslužena kazna u vidu hladnokrvne osvete koja vam je najslađa.

ŠKORPIJA
Vas se baš i ne isplati ljutiti, ali šta to vredi onima koji ne znaju s kim imaju posla? Kad uvide, obično je kasno, jer ćete se vi nagomilanog besa rešiti kroz sportske ili erotske aktivnosti, ali ćete razraditi i strategiju kako da vratite milo za drago onome ko vas je naljutio. U jednoj rečenici ili jednim potezom, zavisno od situacije, matirate protivnika, pa nek mu opet slučajno padne na pamet da se s vama kači...

STRELAC
Lako vas je iznervirati, mada se trudite da to sakrijete i potisnete što će se, kad tad pokazati u vidu problema sa žuči. Vaša dostojanstvena, plemenita, ali vatrena priroda, opire se izlivima gneva, mada umete, kada neko "dotera cara do duvara", da uzvratite vrlo direktno, oštro i tada vas niko ne može odvratiti da učinite ono što ste naumili sa onim ko je izazvao vaš bes.

JARAC
Mnogo vam treba da se naljutite, ali mnogo i da se odljutite, pa se onaj ko vama počne da "trenira živce", neće dobro provesti. Polemika s pokrićem u vašem znanju i iskustvu najbolji je način da se rešite nagomilanog besa, ali za to retko imate dostojnog protivnika. Na one koji su ispod vašeg nivoa, nećete trošiti mnogo reči, ali mu nećete ostati ni dužni – možete ga "sastaviti sa zemljom", a da nijednog trenutka ne povisite ton.

VODOLIJA
Vaš osetljiv nervni sistem zatreperi na najmanji znak nepravde, iritacije ili nečijih "otrovnih strelica" usmerenih prema vama, iako se uvek trudite da delujete krajnje hladnokrvno. Kad osetite da se bes nagomilao u vama, potrudićete se da ga se rešite – igranjem igrica, četovanjem, slušanjem muzike, gledanjem filmova ili najčešće odlaskom na piće s društvom. Važno je da se vi bolje osećate, a za osvetu - ima vremena.

RIBE
Niste tako miroljubivi kako izgledate, jer upijate svaku nepravdu ili nečiju ljutnju usmerenu ka vama. Ipak, nagomilanog besa najlakše se rešavate šetnjom pored neke vode, reke, jezera ili mora, jer vas to opušta kao i meditacija svojstvena vašem znaku, tako da na prvi pogled može delovati kao da se povlačite. Međutim, kada "napunite baterije", sposobni ste da s uhvatite u koštac sa bilo kim ko vas je naljutio.
 
M

milorad.k

Član
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poruka
6
Mora se pogledati kompletna karta da bi se utvrdilo kako osoba kojoj se tumaci horoskop moze da se energetski prazni od nagomilane negativne energije.
 
Slavenaa

Slavenaa

Član
Učlanjen(a)
15.08.2013
Poruka
126
VAGA
Vaš nonšalantni imidž u direktnoj je suprotnosti sa vašom pravdoljubivom prirodom, jer vas pogađaju i najmanje sitnice. Vešto prikrivate ljutnju, jer se grozite svađa, pogotovo na javnim mestima bilo da se radi o emotivnom partneru, prijateljima ili saradnicima. Nagomilanog besa delimično se rešavate odlaskom u kupovinu ili kod frizera, ali krivca će, ipak, stići zaslužena kazna u vidu hladnokrvne osvete koja vam je najslađa.

Ima tu jos sto bi se moglo dodati, ali mozda nekom drugom prilikom... :)

 
Top