Kako sam sinu objasnila da su pornići "bljak" i šta je pravi seks

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.999
Kako sam sinu objasnila da su pornići "bljak" i šta je pravi seks

Bio je baš mali kada mu je drugar iz parka objasnio šta treba da ukuca u Gugl i vidi šta su pornići.

lav2Qnp.jpg


Sećam se da je moja mama seckala nešto za ručak, a on je bio tu blizu, s monitorom okrenutim ka njoj. Sećam se da je mrtav ladan i sve u 16 pustio neku gadost. Nije mu čak ni palo na pamet da to treba da sakrije od nas (mada je ton bio na “mute”).

Keva zaneta ručkom kad nije prst sebi otfikarila i ubacila u šerpu pošto je videla kako njen osmogodišnji unuk potpuno ozbiljan pilji u krupni plan genitalija i standardnu švedsku hopa-cupa akciju. Diskretno me je pozvala. Rešenje ove situacije je ipak trebalo da bude moja briga.

Dođem ja do njega, pitam ga:”Šta to gledaš Maki?” On kaže:”Ma ništa, nešto što mi rekao Maksa”. Vidim da mu malo glupo, ali nije siguran da li treba da krije ili da se pohvali. Veliki dečko.

Priđem i isključim komp. Onda odem u kupatilo, tamo se zadržim desetak minuta. Vodim unutrašnji monolog. Ako ga izgrdim i zabranim mu to da radi, znam da će krišom. Znam i da će u toj varijanti još više početi da istražuje, i ne daj bože naleteti na baš grozne sadržaje (čitaj fetiš, ovca, sado-mazo). Tu se ja uplašim da će navući doživotnu trauma. S druge strane, ako ne reagujem ni to nije ok. Nisam bre pametna, nisam ranije imala decu, nemam psihologa za najbolju drugaricu, imam samo instinkt. I on mi kaže: ”Ponudi mu alternativu”.

Vratim se kod njega. Kažem mu: ”Sedi i uključi laptop”. On me belo gleda, ne zna šta sad hoću i očekuje da ga smorim nekom pričom o pčelama i cvetu.

“Neću da te davim. Hoću da ti kažem da to što si gledao nije tako u pravom životu i da sve lažu. To su glumci koje plaćaju da glume seks. Seks je drugačiji i lepši. Jel ti se sviđa to što si video?”
“Ne baš mnogo”, kaže on, gleda u zemlju.

“Ok, ako te to zanima, sad ću da ti nađem neke baš seksi scene iz filmova, ali drugačijih filmova, pa pogledaj njih. Ako već gledaš, gledaj nešto što valja”, kažem i ostanem živa. Počnem da mu pokazujem. Ovo.


Valjda vam je jasno da posle pornića nisam mogla da mu pustim ljubavne scene iz "Prljavog plesa" i "Titanika". Da, izbor je prilično radikalan, ali ništa manje od toga ne bi odgovorilo njegovoj znatiželji.

(Moja mama je kasnije zvala Maksinu babu i jeb... joj sve po spisku što nemaju pojma šta im dete gleda).

I sad će se neki krstiti levom, neki besno zatvoriti tekst, treći će komentarisati da sam bolesna i da za seksualnu edukaciju dece postoje odlične knjige. Znam! To smo probali kad je počeo s pitanjima tipa: šta je orgazam, kako te neko uzbudi šta ti se desi, i da ne ofiram baš sve. Kupili smo tada knjigu "Seks za početnike" i sa njom je dobio poster "10 sigurnih načina da (ne)upropastiš svoj seksualni život" . Studirao ga je danima. Jedna od stavki na posteru bio je kondom.

U to vreme sam živela sa strancem, pa se u kući pričao engleski i moj sin je hteo - ne hteo propričao taj jezik kao maternji jako rano. Jednog dana je našeg ukućana Portugalca posadio na sofu, na zid ispred njega je selotejpom zalepio poster, uzeo je neki štap kao profesorski pokazivač i počeo. Objašnjavao mu je jedno po jedno da engleskom. Onda je stigao do stavke "predvidi sve opasnosti" u kojoj se dva kondoma grle. Pre završnice s fanfarama moram da napomenem da je nekoliko dana pre tog događaja na TV u jednoj od epizoda "Dr. Hausa" pročitao u titlu "picajzle". Pitao me je šta je to i ja sam mu rekla da su to bubice kao vaške, ali da se ako ih neko ima, tokom seksa prenesu tamo dole. Posle nismo to više spominjali.

Dakle, kondomi se grle! Moj sin značajno, sa profesorskom ozbiljnošću i autoritetom pokazuje mom dečku štapom na sliku s kondomima i kaže (izvinjavam se onima koji ne govore engleski, ali cela nadrealna situacija nije prevodiva): "David, when you see beautiful girl in the bar and you approach her, first thing you have to do is ask: Do you have bubica in your ribica?"

Akcenat mu je bio savršen, engleski, na bubICA i ribICA, tako da je postigao rimu. David je morao da ostane na sofi i nije razumeo zašto sam gušeći se pobegla u drugu sobu (nije znao srpski, pa je cela fora izgubila šmek).

Tako smo prošli s literarnom edukacijom. Posle je došao Maksa i filmovi.

Danas o seksu pričamo, ali samo kada on hoće, a to je nikada jer je gimnazijalac i "kako sad da s kevom priča o tome, ne nikako!"

Od pornića do sada smo ipak apsolvirali neke stvari. Prvi put treba da bude s nekim ko je super, kondomi obavezni, erogene zone mapirane, polako, ne žuri, ne stidi se, opusti se i budi šmeker - ne zavlači devojke, ne budi skot, one su tu da se vole.

Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top