Lepo pitanje.
Elem, ja sam kao klinka u osnovnoj školi, pod uticajem starijeg brata (hvala mu na tome), počela da slušam hard rock, sve one bendove koje je Simeonulo pomenuo. Onda sam, obzirom da sam krenula u muzičku školu, "proširila vidike"
pa sam počela da slušam klasiku i džez, što mi je, kao velika ljubav, ostalo do danas. U principu, sve te stvari volim da čujem i danas, ali ne onliko često kao nekada.
Sad mi se desi da čujem bendove tipa "Duran Duran" u unplugged verziji, pa mi čak i prija. U vreme kad su bili popularni ne samo da me nisu zanimali nego bi me bilo sramota da slušam tako nešto, obzirom da sam odrasla na muzici Hendrix-a, Janis, "Deep Purple", "Led Zepelin", "Pink Floyd", "The Doors"...
Sada i ja malo više slušam i "Gotan project", i Koen-a, i neke bendove koje sam jako malo slušala tokom '80-ih i '90-ih, kad su bili aktivniji, tipa "Pretenders", "Style council", "Texas"...
Što se domaće rock scene tiče, "Galiju" slušam svih 30 godina, bez prekida, i nemam nameru da prestanem. Kao i svi, kao klinka sam više slušala "Čorbu" i "Dugme", što sada jako retko poželim, a "Azru", koju sam nekada volela, više zaista ne mogu da čujem. E da, zaboravila sam "Leb i sol", koje obožavam i danas, i koje sam uživo slušala čak 30-tak puta. Takođe i "Sklonište", koje nisam toliko slušala uživo, ali i danas volim. A volim i stare bandove kao što su bili "S vremena na vreme" i "Smak".
Veoma sam jugonostalgična kada je muzika u pitanju. BIlo je mnogo dobrih bendova nekada. Tu su i "Film, "Prljavo kazalište", "Parni valjak". Neki od njih rade i dalje, ali su se "iskvarili". Ljigave baladice zaista ne mogu da slušam, a na to su se sveli, zbog neke mlađe publike.
Uh, da ne dužim više, pošto je ovo tema o kojoj mogu ovako danima... ali mi je prosto žao kad pomislim čega je u to neko "naše" vreme bilo, i kakva se muzika nama nudila, i šta se nudi današnjoj deci.
Vidim da ima mladih ljudi, tinejdžera, koji u životu nisu bili na koncertu. Postavljala sam takvu temu, i dobijala i takve odgovore. Ja sam na koncerte krenula sa 10 godina, pa mi je malo čudno sve to, ali, nismo svi isti. Nije nam svima muzika bitna na isti način.