Kako razumeti muškarce?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.989
Kako razumeti muškarce?

Bilo da želite napredak u karijeri, stabilizujete ljubavni život ili prosto imate više kontrole nad situacijama koje vam se događaju, boljim razumevanjem muškaraca, lakše ćete postići sve od navedenog

1.jpg

Iako ne postoji “srebrni metak” koji ubija svako nerazumevanje među polovima, postoji nekoliko osnovnih principa kojih bi trebalo da se pridržavate u svakom kontaktu sa muškarcima.

Najveća razlika u načinima na koji žene i muškarci razmišljaju nedavno je otkrivena u jednom istraživanju.

Kada su ispitanici upitani da li bi više želeli da njihov partner ima seks sa nekom drugom osobom, ili da se voljena osoba zaljubi u nekog drugog, muškarci su odgovarali da bi voleli da se njihova devojka zaljubi u drugog muškarca, dok su žene birale seks opciju.

Kada isto pitanje postavite ljudima iz okruženja, isto će vam odgovoriti.

To je možda i najbolja početna tačka da razumete muškarce. Prava istina leži obično u najjednostavnijem odgovoru, a to je da je najveća pretnja muškarcima (s tačke evolucije) to da će možda u životu morati da štite i hrane potomstvo koje nije njihovo.

Najveća pretnja ženama je da će se njihov partner zaljubiti u neku drugu i štiti i hraniti nju i njeno potomstvo. To je vanvremenski “pećinski zakon”, ali je ideja i dalje duboko usađena u naš razum i posle nekoliko miliona godina evolucije.

Kako se to direktno odnosi na razumevanje muškaraca u 21. veku? Posmatrajte i vidite. Kada se muškarci i z vašeg okruženja osećaju ugroženo? Kakav je njihov odnos sa drugim muškarcima? Na koje svoje osobine su najponosniji?

Nije lepo reći da su muškarci krajnje prosta stvorenja, ali na kraju krajeva, takve su i žene.

Razlika je u tome što žene samo traže pažnju i zaštitu, a muškarci ulogu zaštitnika i hranitelja.

Budući da žene žele samo da se osete “posebnim”, muškarci priželjkuju da oni budu ti koji će voljene dame učiniti da se osećaju “posebnim”.

Ključ u razumevanju muškarca je da shvatite da i vi i oni želite istu stvar, samo iz različite perspektive.

Razumevanjem toga, bićete u stanju da promenite vašu vezu i od prosečne napravite savršenu.

Izvor: B92

 
Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Odlican tekst,svaka cast.Slazem se potpuno sa svim konstatacijama iz teksta.Cist pogodak u srz problema musko-zenskog vidjenja problema prevare iliti preljube.
 
Član
Učlanjen(a)
14.04.2011
Poruka
61
Sve iz teksta se poklapa sa mojim licnim nazalost gorkim iskustvom.Jer kad sam procitala da je ono cega se zena plasi da ce se njen muskarac zaljubiti u drugu zenu i brinuti se o njoj i njenom potomstvu,osetila sam ostru zaoku istine koja me je pogodila pravo u srce.Tekst je upravo definisao moje osecanje koje me je gusilo od kada sam saznala da se moj donedavni partner zaljubio u drugu zenu,samo sto ja sama nisam mogla tacno da prepoznam da je to to.A mislila sam da je to ljubomora,povredjena sujeta,posesivnost ili mozda sve drugo,a istina je u stvari tako jednostavna i sustinska.Zena mora biti voljena i biti jedina i samo ona na tom tronu,samo tada je sigurna da je zasticena i ona i njeno potomstvo...
 
Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Uh! Ja sam uvek mislila da se sve zene rode sa tim "culom" za razumevanje muskaraca... Svedoci smo da to i nije bas tako. Mislim da je za to nerazumevanje kriv tempo zivota, feminizam, glupi filmovi i casopisi koji nam serviraju razlicita istrazivanja na temu musko-zenski odnosi. Negde usput smo zaboravile da budemo zene, one iskonske, nezne i snazne u isti mah. Ne mislim da su zene nesposobne da prezive bez muskaraca ali sa muskarcem (pa jos ako je onaj pravi, sudbinski) je mnogo lakse i lepse. Zasto je strasno ako je muskarac zastitnik? Zar zbog feminizma i ravnopravnosti? Nema te ravnopravnost koja moze nocu da te ugreje, nema tog feminizma koji moze da ti zameni cvrst zagrljaj koji znaci - bice sve u redu!
I - bude!
 
Natrag
Top