Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

kako razmnožavati akvarijumske ribice

  • Začetnik teme Perun M
  • Datum pokretanja
P

Perun M

Član
Sobzirom da sam od skora počeo da se bavim akvaristikom zanima me mnogo stvari o akvarijumima i ribicama koje naseljavaju iste, ali trenutno me zanima razmnožavanje ribica i uzgoj mlađi. Trenutno u akvarijumu imam jednu platicu za koju su mi rekli da je bremenita i da ćemo dobiti uskoro mlađ, te me interesuje kako prepoznati ribicu kada će se okotiti ( ako se to tako kaže ) da bih je prebacio u mrestilicu.
Sve ovo radim zbog deteta a i ja sam se navukao ana akvarijum pa vas molim da mi pomognete i unapred zahvaljujem na savetima.
 
jecham

jecham

Mozda je malo kasno sa ovim odgovorom ali...
Najlakse ribice za mrest(uglavnom) su zivorotke - Guppy, Ksifo, plati, moli...
Skotna zenka se poznaje po jako zadebljalom stomaku, koji izgleda kao da ce da pukne.
 
D

Detheroc

Član
Verovatno još više kasnim sa savetom... Prva stvar (što se razmnožavanja tiče) jeste da odabereš vrstu koja ti odgovara. Preporučujem gore navedene živorotke (#2). Doćiće vreme kada ćeš morati da se odlučiš za odvajanje ženke u kotilicu ili drugi akvarijum. Takođe, možeš i da je ostaviš u akvarijumu, gde priroda odrađuje svoje, i samo najjači opstaju. Za tu varijantu se odluči jedino ako imaš gusto zasađen akvarijum, inače će 99% riba biti pojedeno od strane svojih roditelja. Čisto da znaš, kanibalizam je kod akvarijumskih riba uobičajen. Srećno!
 
mikissimke

mikissimke

VIP IPTV
što se tiče razmnožavanja molija jako je bitna temperatura vode, ako je hladnija voda duže ćeš čekati da se ribica omresti.
 
Top