Kako promijeniti izgled ikonice u Game explorer-u na windows 7!

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
55
Možda ovo već znate, ali može biti od koristi onom koji to nije znao ili znala.
Skinite program sa sljedećeg linka:
http://www.megaupload.com/?d=FNWBS3GP

Nako što ste ekstraktovali fajl, otvorite dobijeni folder i kliknite na aplikaciju koja izgleda kao pehar

Pojaviće vam se sljedeći prozorčić:

Na taj prozorčić kliknite desnim klikom i odaberite ADD GAME, a onda kliknite na CREATE RESOURCE(ukoliko željena ikonica ne postoji u Game Explorer-u). Ako ikonica željene igre već postoji , a ne sviđa vam se, onda kliknite isto desnim klikom na prozorčić, odaberite SELECTED GAME i kliknite na DELETE GAME.

Ali vratimo se na to da želite napraviti novu ikonicu igre ili izmijeniti postojeću. Nakon što ste kliknuli na CREATE RESOURCE pojaviće vam se novi prozorčić i kliknete na RESOURCE OUTPUT:

Navedite putanju do foldera gdje Vam je igra instalirana i kliknite na SAVE:

Prethodno bi valjalo da ste na netu našli sve potrebne podatke o igrici, kao što su: izdavač, žanr, slike i sl., koje ćete redom unositi u tabove koji su ispod:

Za sliku otvorite google stranicu i idite na pretraživanje slika. Tamo ćete u pretraživač ukucati ime igre i PC COVER(npr. Assassin's Creed Revelations pc cover), sačuvate sliku i od iste napravite još jednu sliku sa .ico ekstenzijom, nekim od programa koji to rade. Kada sve podatke unesete, kliknite na CREATE i zadajte putanju do izvršnog(exe) fajla koji pokreće igru, i kliknite na INSTALL.
I to je to.
Evo kako bi to trebalo izgledati:

Ako bude nejasnoća, slobodno pitajte.
Živjeli!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
55
Evo i malo detaljnijeg objašnjenja.
Pođimo redom:

Instalirao sam igru F1 2010 i u Game Explorer-u izgleda ovako:

Pošto nisam baš najzadovoljniji izgledom ikonice uradio sam ovako:
-otišao sam na net i našao originalni izgled pakovanja te igre

-odabrao sam onu koja mi najviše odgovara i sačuvao je na HDD
-programom FormatFactory sam od nje napravio istu ikonicu sa .ico ekstenzijom

-nakon toga odaberete ikonicu koju ste prethodno skinuli sa neta i prekonvertujete ju

-nakon toga otvorimo GameExplorerManager

-kliknemo na željenu ikonicu desnim klikom i odaberemo SELECTED GAME i sa desne strane DELETE GAME, kliknemo na YES

-zatim klinemo desnim klikom bilo gdje i odaberemo ADD GAME i sa desne strane CREATE RESOURCE, kliknemo na prazno polje i navedemo na folder gdje nam je igra instalirana i kliknemo na SAVE

-na netu nađemo sve potrebne informacije o igri

-kliknemo na prvi link i tu ćemo dobiti sve potrebne informacije o igri koje upisujemo u tabove

-za dodavanje informacija u tabovima kliknemo na sljedeće:

-za dodavanje ikonica je dovoljno da kliknete na prazna polja i navedete tamo gdje su vam ikonice koje su potrebne

-kad dodate ikonice kliknite na CREATE i izaći će vam sljedeći prozorčić

-kad unesete sve potrebne informacije kliknite na INSTALL

To bi trebalo da je sva mudrost.
Na kraju bi trebalo da izgleda ovako:

Natrag