Kako pretvoriti format

Član
Učlanjen(a)
14.02.2010
Poruka
15
Najprije, hvala svima na odgovoru na moje pitanje pomocu kojeg programa mogu pretvoriti flv u divx. Medjutim, nije mi jasno kojim potupkom u Xmedia coderu mogu napraviti navedenu pretvorbu jer nigdje nisam vidio da se flv moze pretvorizi u divx. Takodjer je ista situacija i sa total video converterom. I jos jedno pitanje: koja je razlika izmedja avi, divx i wmv formata?
 
Član
Učlanjen(a)
01.09.2009
Poruka
482
XMedia Recode (portabl-verziju sam ti preporučio jer ne utiče na kodeke koje već imaš u sistemu) će ti pretvoriti .flv u .avi (u ovome slučaju,to će biti Xvid,jer je on u svome poslednjem izdanju i dalje free,a DivX nije besplatan,tačnije,besplatne su ili prilično bajate verzije ,ili verzije koje su radile ekipe davno "odcepljene" od DivX-razvojnog tima i koje su lošije od onoga što se danas podrazumeva pod DivX-om) preko,ako se dobro sećam,opcije "custom" (da budem precizniji,u masi svih onih uređaja za koje program može kodirati u razne formate se nalazi i samo jedna opcija koja podrazumeva "normalno" kodiranje).
AVI,ako te to baš zanima ,nije kodek ,već kontejner u koji se smeštaju slika i zvuk kompresovani nekim od kodeka...xvid-om,divx-om,... (zato postoje "mnoge vrste" .avi-ja).Dobro kodiran xvid-fajl ume da bude odličnog kvaliteta,a divX,opet, manje veličine-kada su bili popularni,kompresovanje im je i bila namena (tj.danas sa jeftinim dvd-medijima,veličina izlaznog fajla više nije problem,pa zato i gube na značaju i popularnosti).
WMV je,pak,format kompresovanja video zapisa koga je Microsoft davno osmislio da bi na mreži parirao tada popularnom real-videu(ključna su reči : jaka kompresija,strimovanje,lak upload na mrežu... - dakle i lošiji kvalitet za "normalne" korisnike).Naravno,izabraćeš program/kodek zavisno od onoga što želiš da dobiješ kao krajnji rezultat.
Sa druge strane,čisto akademske rasprave radi,.flv se baš i ne može nazvati naročito kvalitetnim kontejnerskim formatom,pa bi kodiranje iz kompresovanog u kompresovano (.divx/.xvid) davalo prilično šuntav rezultat.Možda bi bolje bilo da ideš na dvd-varijantu,"napumpavši" (veštački) kvalitet (preciznije - učinivši ga prijatnijim za oči ) pomoću ConvertXtoDVD ?

Ako ti,ipak,jeste bitan .flv,imaš i ovu besplatnu,čistu,brzu i veoma pristojnu varijantu (takođe sam je probao i sasvim je O.K.) :

HTML:
http://www.aneesoft.com/win-free-flv-video-converter.html
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
20.02.2010
Poruka
164
Pomenuo si Total Video Converter. Kako on ne može konvertovati flv u divx? Ja s njim najčešće radim tu konverziju. Ili ti imaš neku stariju verziju. Upravo sam nešto skinuo sa Youtube-a i prebacio u xvid kodek, jer će čovek to gledati na kućnom dvd player-u.
 
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
evo jos jedan jednostavni program za FLV to Avi.Skines Pocket DIVX Encoder U ovaj program ubacis FLV file i stisnes encoder now.Program odradi svoje i izlazni file ti bude u AVI formatu
 
Učlanjen(a)
25.02.2010
Poruka
16
Any Video Converter je potpuno besplatan ima mogucnost konverzije mnogo,mnogo formata.Ja preporucujem njega jer ga aktivno koristim.

:info:
 
Natrag
Top