- Učlanjen(a)
- 20.09.2014
- Poruka
- 1.861
Zapravo i nije ,prvi stadijum zavisnosti od interneta je kad ocopavite pored kompa,da..da,ocopavite,lepo sam reko...ako odete kod doktora on ce da vas posalje da snimite kicmu,ali u dubini duse vi znate sta je razlog,znaci osim psihickih promena,moze da se dese i fizicke...najcesce bol u jednuj nozi,moje je misljenje da je to od toga sto kad recimo radite misem desnom rukom,a levu drzite u dzepu,ili ispod kaisa ,kako vam drago...znaci telo ne stoji paralelno i kicma se krivi,a uz put se skracuju tetive on sedenja u mestu ,e to je drugari moji zavisnost od interneta.Ovo sto sam sad napiso je u stvari zavisnost kod tezih slucaja,koji ako se ne odazovu pameti najcesce se i obogalje,ali postoje i ovi mudriji,recimo cesce skretanje pogleda sa monitora i fokusiranje na neku tacku u prostoriji ,cuva vid,verovali ili ne.Tu je jos pozitivna stavka ako cesce idete u Wc,pa se malo odmorite sto bi rekli,ali generalno gledano zavisnici koji su i sami znaju da su takvi i nista ne cine ,bar sto se tice zdravlja.Po tom pitanju evo resenja,znaci onako iz brzine receno,na svakih sat vremena ili dva sata ,ustanite ...rastegnite se malo ,jedno dvadeset skleka nije lose,i nekolko pregiba oko struka,mislim jedno 30,takodje da ne ispadne da sam neki zezant,al recimo uclanjenje u lokalnu teretanu cini cuda,em ste zavisnici em ste zdravi,znaci zavisnost u ovom slucaju i nije tako losa osobina,ako se ispostuju neke elementarne definicije,ona svoju surovost ispoljava kod parova u braku,kod zanemarivanja bracnih obaveza i oko dece.Ajd recimo covek sa zenom koja mu sedi u krilu,krstare netom i zezaju se ,takoreci jos su slobodni,al kad pristignu deca ovakav luksuz gubi svako opravdanje.U tom slucaju net gubi pravo glasa i porodica dobija prioritet,deca trebaju oca ,a ne majmuna za kompom koji ih ne primecuje.Dzaba poznavanje koja se maticna slaze uz graficku ,dzaba ko je na forumu ubo tolko i tolko glasova ili broj selfija na stranici...deca hoce oca da mu sede u krilu i da ih necim nauci.
Ajde recimo da se vratimo na pitanje da ste sami i zezate se sa ovim,nije to bas ni tako strasno,kad se pogleda. Medjutim po mom misljenju ,mi smo takvi kakvi smo,da recimo nema ovoga ..verovatno bi se ispoljili u nekoj drugoj aktivnosti,mozda bi smo bili zavisni od traceva ili bi smo bili spekulanti na berzi,ne zna se tacno ni objasnjenje zavisnosti.Pitanje je da li zavisnost i postoji po ovom pitanju ili je ovo jednostavno hobi.
U svakom slucaju vi ste sam sebi gospodar,a kako prepoznati zavisnost na internetu saznacete kad vam se desi da ste legli u krevet ,a budite se uz komp i ne znate sta je ovo...de-zavu efekt...aaaaa.
Ajde recimo da se vratimo na pitanje da ste sami i zezate se sa ovim,nije to bas ni tako strasno,kad se pogleda. Medjutim po mom misljenju ,mi smo takvi kakvi smo,da recimo nema ovoga ..verovatno bi se ispoljili u nekoj drugoj aktivnosti,mozda bi smo bili zavisni od traceva ili bi smo bili spekulanti na berzi,ne zna se tacno ni objasnjenje zavisnosti.Pitanje je da li zavisnost i postoji po ovom pitanju ili je ovo jednostavno hobi.
U svakom slucaju vi ste sam sebi gospodar,a kako prepoznati zavisnost na internetu saznacete kad vam se desi da ste legli u krevet ,a budite se uz komp i ne znate sta je ovo...de-zavu efekt...aaaaa.