Kako povratite chat history na Viber?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
118
Ljudi zanima me kako mogu povratiti messages t.j. chat history na Viber ali ne preko restore option na backupu jer restore option je pre nedelju dana.

Zanima me kako mogu povratiti od pre nekoliko mjesecima tacnije august.

Ima li neki softwer ili neka app?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
118
Ne, nisam menjao, nego kad udjem u Restore opcija na Vajberu zadnja data je prije dvije nedelje, a sve prije toga je overwrite na ova zadnja, ali citao na netu da postoji neke druge nacine da se povrate message history i slicno.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.807
Aко добро памтим, да би повратио тако стару историју, твој број требало би да је повезан са облаком? Гугл је направио такав облак, као и за gmail.
Поруке, историја би се онда сливала у тај облак и онда можеш да је вратиш назад. Ако немаш облак, или, ако имаш а ниси повезао исти са Viberom, онда ништа.
То што можеш да видиш, то је сачувано на твом телефону, пошто Viber нема сервер за чување порука корисника.
Дакле, ако ниси имао резервну копију часкања, онда немаш одакле да је вратиш?
Можда је сада нешто измењено, не знам, пошто живим у Русији а овде је Viber блокиран већ две године. Mоже се користити само путем VPN-a па је коришћење истог минорна.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.885
Viber je isprva čuvao sve fajlove i kompletnu istoriju na svojim serverima.
Kako je to prevazišlo kapacitete, prebacili su taj deo na korisnika, i tu mogućnost vezali isključivo za GMail nalog odnosno time za GDrive.

Ako nije bio povezan nalog, rađena redovna sinhronizacija i ako na GDrive-u nije bilo mesta, sadržaj je bespovratno izgubljen

Čim ti je sadržaj overwrite-ovan ne postoji način za povraćaj, čak i da je bio na tvom uređaju. Bar ne jeftin.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
118
Aко добро памтим, да би повратио тако стару историју, твој број требало би да је повезан са облаком? Гугл је направио такав облак, као и за gmail.
Поруке, историја би се онда сливала у тај облак и онда можеш да је вратиш назад. Ако немаш облак, или, ако имаш а ниси повезао исти са Viberom, онда ништа.
То што можеш да видиш, то је сачувано на твом телефону, пошто Viber нема сервер за чување порука корисника.
Дакле, ако ниси имао резервну копију часкања, онда немаш одакле да је вратиш?
Можда је сада нешто измењено, не знам, пошто живим у Русији а овде је Viber блокиран већ две године. Mоже се користити само путем VPN-a па је коришћење истог минорна.
Viber je isprva čuvao sve fajlove i kompletnu istoriju na svojim serverima.
Kako je to prevazišlo kapacitete, prebacili su taj deo na korisnika, i tu mogućnost vezali isključivo za GMail nalog odnosno time za GDrive.

Ako nije bio povezan nalog, rađena redovna sinhronizacija i ako na GDrive-u nije bilo mesta, sadržaj je bespovratno izgubljen

Čim ti je sadržaj overwrite-ovan ne postoji način za povraćaj, čak i da je bio na tvom uređaju. Bar ne jeftin.

Znaci tako je kao sto kazete, Vajber je radio backupove na svojim serverima, ali onda su uveli Google Drive, i stvarno ne znam taj backup iz kraja augusta na koji je server dal Vajber ili Google.
A citao da su zabranili i Telegram i uhapsili vlasnika u Rusiji.

Ja sam mislio da neko mozda je uspeo preko taj fajl viber.db, pa da kaze na nasim jezicima kako da uradim i ja to. :)

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.807
Znaci tako je kao sto kazete, Vajber je radio backupove na svojim serverima, ali onda su uveli Google Drive, i stvarno ne znam taj backup iz kraja augusta na koji je server dal Vajber ili Google.
A citao da su zabranili i Telegram i uhapsili vlasnika u Rusiji.

Ja sam mislio da neko mozda je uspeo preko taj fajl viber.db, pa da kaze na nasim jezicima kako da uradim i ja to. :)
Viber не чува преписке!
Чува се на телефону и гугловом облаку.

Никаквог власника Телеграма нису ухапсили у Русији. Власник је Павел Дуров и он одавно живи у Дубајиу. Његов рођени брат, који је мозак система, живи у Санкт Петербургу али не руководи политиком Телеграма.
Једино хапшење власника Телеграма било је прошле године од страна Француске!
Само да допуним, у 2024 години ухапшено је у Русији око 400 људи та политичко деловање на интернету док је у исто време у Британији за иста дела ухапшено преко 4500 људи.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
118
Viber не чува преписке!
Чува се на телефону и гугловом облаку.

Никаквог власника Телеграма нису ухапсили у Русији. Власник је Павел Дуров и он одавно живи у Дубајиу. Његов рођени брат, који је мозак система, живи у Санкт Петербургу али не руководи политиком Телеграма.
Једино хапшење власника Телеграма било је прошле године од страна Француске!
Само да допуним, у 2024 години ухапшено је у Русији око 400 људи та политичко деловање на интернету док је у исто време у Британији за иста дела ухапшено преко 4500 људи.
Значи пустили су га Французи. А иначе у вези Вајбера читао на нет да пуно људи је успело да поврати поруке преко тај viber.db фајл јер то је база података као што сам схватио.

UREDNIK
Učlanjen(a)
28.07.2010
Poruka
1.807
А иначе у вези Вајбера читао на нет да пуно људи је успело да поврати поруке преко тај viber.db фајл јер то је база података као што сам схватио.
Одакле да поврати?
Можеш вратити старе поруке у Виберу користећи претходно креирану резервну копију. Да ли си раније креирао резервну копију?
WhatsApp slika 2025-10-24 u 17.40.38_c50ca639.jpg

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
118
Одакле да поврати?
Можеш вратити старе поруке у Виберу користећи претходно креирану резервну копију. Да ли си раније креирао резервну копију?
Pogledajte prilog 185634
Jesam, brate, ali hocu raniju verziju tog backupa.

Na Google Drive nisam uspio naci folder viber, jer mozda tamo ima jos neki stariji backup.

Nista ondak, ovako ne moze, a ono sto sam citao na netu je vrlo komplikovano.

Svejedno hvala na pomoc.

Prilozi

• Screenshot_20251024_182815_Viber.jpg
    Screenshot_20251024_182815_Viber.jpg
    17,9 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20251024_182829_Viber.jpg
    Screenshot_20251024_182829_Viber.jpg
    32,5 KB · Pregleda: 4
Natrag